Trenutno čitaš
Lunarna Nova godina: 2024. je godina Zmaja!

Lunarna Nova godina: 2024. je godina Zmaja!

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

U 2024. napuštamo introspektivnu i punu nade godinu zeca i ulazimo u žestoku i hrabru godinu zmaja. Evo šta možemo očekivati u ovoj novoj eri koja se proteže na sljedećih dvanaest mjeseci i kako se pripremiti za najizdašniji početak da istinski iskoristiš Zmajevu vruću i vatrenu energiju.

Želiš znati tajnu? Lunarna Nova godina je mnogo bolje vrijeme da započneš svoje novogodišnje odluke. Lunarna Nova godina mijenja datume svake godine na osnovu mjesečevog ciklusa od 28 dana, a stvarni dan pada u bilo koje vrijeme između kraja januara i sredine februara. Ove godine počinje 10. februara, kada imamo sreće da dobijemo drugu priliku za novi početak.

Getty

Godina Zmaja u kineskom zodijaku povezana je sa značajnim promjenama i prilikama. 2024. je godina drvenog zmaja, za koju se vjeruje da će donijeti promjenu u karijeri i inovativne ideje koje bi mogle dovesti do uspjeha. Ljudi rođeni u godini Zmaja smatraju se harizmatičnim, inteligentnim, samopouzdanim i prirodno sretnicima. Godina je takođe povezana s početkom novog poglavlja i vjeruje se da predstavlja snažno i veliko vodstvo. Međutim, savjetuje se da ostanemo skromni, jer može biti više ograničenja u poslu i odnosima. Godina Zmaja zvanično je počela 10. februara 2024. godine, a završiće se 28. januara 2025.

„Godina zmaja simbolizuje energiju i favorizuje hrabre“, kaže Laura Lau, kineski astrolog. Biće to izuzetno popularna i srećna godina, jer je Zmaj jedino mistično stvorenje od dvanaest životinja koje čine kineski Zodijak. Zajedno, svi tražimo svježu energiju i uspjeh.

Možemo očekivati pomak ka svestranosti, kreativnosti i lakoći kada prihvatimo snagu, vrlinu, harizmu i inovativnost Zmaja. Zmajevi su nevjerovatno aristokratski, predani, orijentisani na rješenja i odlučni. Sada je vrijeme da postigneš svoj unutrašnji mir, kao i da ubireš plodove koji su zasađeni prošle godine, a koji su od tada prerasli u još značajnije ciljeve. Zmaj je fantastičan poziv na akciju, koji traži od ostvariš svoje snove i zagovaraš sebe i zajednicu oko sebe.

Zmaj je jedan od najcjenjenijih horoskopskih znakova u kineskoj kulturi. Kažu da će oni rođeni u godini zmaja naći veliki uspjeh i sreću.

Getty

Kako proslaviti lunarnu Novu godinu?

1. Zaželi želje, a ne odluke

Uzmi ovaj dvonedeljni period da razmisliš o prošloj godini i postavi jasne ciljeve za budućnost. Tradicionalno, ovo je vrijeme da podijeliš svoje želje sa Zmajem bez donošenja teških odluka.

2. Očisti svoj fizički i emocionalni prostor

Kao što svaki novi početak treba da počne, lunarnu Novu godinu provedi podmirujući dugove u svom privatnom i profesionalnom životu. Zaključivanje bilo kojeg posla iz prethodne godine ključno je za čist list.

Pročitaj

Što se tiče doma, pobrini se da očistiš što je više moguće, fokusirajući svoje napore na vrata i ulaz. Ulazi su posebno važni jer su oni načini na koji sreća može ući u dom. Pobrini se da ukloniš sve prepreke u svom domu, očistiš cipele i druge predmete. Takođe, dobro očisti prostor, kako unutar tako i izvan vrata, kao ulaznu tačku za sreću i novu energiju. Nakon temeljnog čišćenja, ukrasi svoja vrata u srećnim bojama kao što su zlatna i crvena ili ružičasta i narandžasta za cvjetan početak.

3. Uživaj u hrani sa voljenim osobama

Ništa nije pravi praznik bez ponovnog povezivanja sa svojim voljenima uz gomilu ukusnih jela. Lunarna nova godina, poznata i kao proljećni festival, označava kraj zime i traje dvije nedjelje. Uz duh praznika usidrenog u životu i novostima, skuhaj jednostavna, ali ukusna jela koja zasićuju, a simboliziraju zdravlje, dugovječnost i istraživanje.

Za zdravlje, rezanci su standard za predstavljanje dugog života. Zdjele narandže (koje predstavljaju bogatstvo) i jabuke (koje predstavljaju mir) neka se nađu za tvojim stolom.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum