Trenutno čitaš
Louis Vuitton otvorio svoj ljetni restoran u Saint Tropezu

Louis Vuitton otvorio svoj ljetni restoran u Saint Tropezu

Gala Home
Gala Home

Veliki svjetski brendovi u posljednje vrijeme otvaraju restorane na popularnim lokacijama, pa nakon Dior kafića na jezeru Como, te Prada caffe bara u Firenzi, došao je red na Louis Vuitton da otvori svoje ljetno gastro mjesto.

Kafić je stilizovan kao plavo-bijela zemlja čuda Louis Vuittona, s prepoznatljivim uzorkom marke Damier Ebene koji ukrašava gotovo svaku površinu. Inspirisan je novom kolekcijom “By The Pool” ove kuće, tako da se motivi iz kolekcije pojavljuju na apsolutno svemu, od jastuka, pa do posuđa. Liberalna upotreba kamena, drveta i keramike dodatno učvršćuje ljetni osjećaj u prostoru.

Foto: Louis Vuitton

Restoran Louis Vuitton u Saint Tropezu kombinuje briljantnost kuhara s Michelinovim zvjezdicama Arnauda Donckelea i slastičara Maximea Frédérica za jedinstvenu mediteransku gozbu. Donckele je poznat po svom dubokom poznavanju francuskog terroira i stvaranju jela koja slave njihove osebujne okuse. Isto se može reći i za Frédérica, koji je glavni poslastičar u kafeu Louis Vuitton. Dva vrhunska stručnjaka imaju pristup gastronomiji koji se fokusira na jednostavnost i autentičnost, koristeći najkvalitetnije sezonske sastojke lokalnih proizvođača.

Foto: Louis Vuitton

Za restoran Louis Vuttion, dva kuhara su osmislila jelovnik koji utjelovljuje okuse i opušten stav Francuske rivijere. Počevši od 15 sati, posjetioci mogu uživati u slatkom popodnevnom druženju uz dekadentne deserte poput mekog brioša aromatizovanog cvijetom narandže i hrskavog premaza s monogramom Louis Vuittona ili u tri okusa sladoleda koji je poslužen u skultpuralnoj šoljici “Dolce Vita”.

Foto: Louis Vuitton

Zatim slijedi večera koja daje inventivan zaokret regionalnim sastojcima. Na meniju je sushi napravljen od Camargue riže i ceviche od orade, italijanska zitone tjestenina punjena tartufima, tartar od račića i janjeći kotleti s marokanskim začinima, kao  i artičoke, patlidžani, lješnjaci, biftek od paradajza koje su uzgojili provansalski vrtlari i ubrali jutro prije.

Pročitaj

Foto: Louis Vuitton

 

Izvor: wallpaper.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum