Trenutno čitaš
Statement kaiš je viralno popularni dodatak koji će transformisati tvoju garderobu

Statement kaiš je viralno popularni dodatak koji će transformisati tvoju garderobu

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Dok su cipele i torbe neizostavni dodaci svake sezone, kaiševi su često izostavljeni. Ali bili smo ugodno iznenađeni kada su statement kaiševi počeli da se pojavljuju se na modnim pistama jesensko-zimske sedmice mode i na kraju dominirali našim TikTok feedovima.

Povratak kaiševa počeo je na istom mjestu na kojem se zloglasna majica s peplumom iz Y2K ere ponovo pojavila 2023.: na pisti. Debeli kaiševi koji se stežu oko struka primjećeni su na modelima Max Mara, Tod’s i Anteprima.

GETTY IMAGES

Na pisti Max Mara, kaiševi su stilizovani preko svega, od kombinezona do džempera i majica bez naramenica. Kod Anteprima i Tod’s-a, kaiševi su se nosili preko kaputa i jakni, izgled koji ćemo definitivno kopirati ove zime i jeseni.

Max Mara, Tods, Anteprima. GETTY IMAGES

Na reviji Chanel, modeli su nosili drugačiji modni stil s višestrukim lančanim pojasevima koji se nose preko haljina, suknji i pantalona. Hermès je zauzeo malo drugačiji pristup, dodajući modelima detalje poput kombinacije kože i lančića.

Pročitaj

Chanel, Hermes. GETTY IMAGES

Za Mithridate i Emelie Svensson, fokus je bio na teškim metalima, posebno kreativnim, prevelikim kopčama.

Mithridate, Emelie Svensson. GETTY IMAGES

Trend je dobio odobrenje na pistama, ali zahvaljujući TikTok-u i influenserima na Coachelli ukrasni kaiševi, lančići i kopče postali su dio ljetnih outfita. Od glam-inspirisanih izgleda iz 70-ih do kristalnih resa. Podržani od luksuznih dizajnera i TikTok-a, statement kaiševi će se vratiti ove jeseni u velikom stilu.

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES
GETTY IMAGES

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum