Trenutno čitaš
Louis Vuitton odaje počast arhitekti Antoniju Gaudiju

Louis Vuitton odaje počast arhitekti Antoniju Gaudiju

Louis Vuitton Cruise 2025
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Nicolas Ghesquiere je predstavio Cruise kolekciju pariške kuće Louis Vuitton za 2025. publici A-liste, uključujući Anu de Armas, Jennifer Connelly i Saoirse Ronan.

Kada su u pitanju putovanja, sposobnost Louis Vuitton da kombinuje kulturu, umjetnost i modu sa osjećajem čuđenja dovela je do toga da njegovi gosti putuju preko kontinenata do dalekih destinacija.

Louis Vuitton je predstavio svoje najnovije modne dizajne u Barseloni, Park Güell, koji savršeno nadopunjuju arhitektonsko remek-djelo Antonija Gaudija sa dramatičnim novim stilovima.

Tamo gdje turisti svakodnevno šetaju u majicama bez rukava, šortsevima i japankama, UNESCO-ova svjetska baština pretvorila se u pozornicu za avangardnu odjeću koja je bila u skladu sa svojim zemljanim i eteričnim tonovima.

Modeli su se probijali kroz 86 stubova koji drže zasvođeni trg u centru parka koji gleda na Barselonu i Sredozemno more u daljini.

U opisu revije Louis Vuitton Cruise 2025. se navodi da je Ghesquiere inspirisan Gaudijevim “naslijeđem u stalnoj mutaciji” i bogatim umjetničkim naslijeđem Španije.

Pročitaj

Getty

To smo odmah vidjeli u Gaucho šeširima, u prirodnim tonovima od rafije stilizovanim sa reflektujućim sportskim sunčanim naočalama i čizmama. Moćne siluete odmah su bile prisutne na ramenima inspirisanim modelima 80-ih, oštrom kroju i asimetričnim suknjama.

Dramatične siluete bile su u kontrastu s mekim oblinama Gaudijevih organskih struktura, koje su se zatim odražavale u haljinama, koje su drapirane i voluminozne, prkosile gravitaciji.

Phoebe Dynevor

Getty

Sophie Turner

Getty

Pogledaj reviju:

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum