Trenutno čitaš
Ljubavni horoskop za 2023. za sve znakove zodijaka

Ljubavni horoskop za 2023. za sve znakove zodijaka

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Ne morate biti beznadežni romantičar da bi vas zanimalo šta zvijezde spremaju za vaš ljubavni horoskop za 2023. godinu. Zapravo, to je ono što svi astro-entuzijasti rade, tako da ste više nego dobrodošli da se pridružite.

Kao što vjerovatno možete zamisliti, postoji mnogo toga što treba uzeti u obzir kada gledate u zvijezde za jasnoću i smjernice. Ali kada su u pitanju romantika i strast, važno je pogledati šta ljubitelji kosmosa (poznati kao Mars i Venera) smjeraju.

Ultra magazin

Na primjer, Venera – planeta ljubavi, zadovoljstva i senzualnosti – retrogradno se kreće jednom godišnje. Ove godine će se okretati kroz Lava (između 22. jula i 3. septembra 2023.), ohrabrujući nas da zavirimo unutar sebe. Zapamtite, Lav je fiksan, vatreni znak – može biti podjednako samouvjeren koliko i ponosan – pa ako vam je ego smetao u odnosima, vjerovatno će vam ove godine privući pažnju.

Kada je u pitanju predviđanje ljubavi u astrologiji, ne postoje jednak odgovor za sve. Ali u astrologiji 2023. postoje neki uzbudljivi trenuci, uključujući tranzite koji ukazuju na to da se velike stvari spremaju u našim romantičnim životima.

Godina počinje polako, sa retrogradnim kretanjem više planeta i većim planetarnim ciklusima koji se završavaju: retrogradni Mars u Blizancima koji je počeo 30. oktobra 2022. konačno dolazi do kraja 12. januara, nakon čega Merkur završava svoju retrogradnost 18. januara i Uran 22. januara. Ovi okreti mogu učiniti da se osjećamo letargično, nejasno i introspektivno. Dakle, ne treba očekivati da ćemo se osjećati puni energije i spremni da krenemo u akciju početkom godine.

Međutim, kada uđemo u februar, počećemo osjećati kako se tempo malo ubrzava i konačno možemo početi gledati prema novim počecima. Mart 2023. donosi najznačajnije promjene u godini, jer označava Saturnov pomak u Ribe i Plutona u Vodoliju, kao i početak pomračenja u znaku Ovna. Mnoge dinamike odnosa će se početi mijenjati kako se ovi planetarni pomaci počnu događati, s novim vezama koje počinju, a druge se približavaju kraju. Neki od nas će prvi put nakon dugo vremena početi da se otvaraju ideji seksa, zabavljanja i partnerstva, dok će drugi nakratko ostaviti romantiku u pozadini dok se fokusiraju na druge aspekte života.

Još nešto važno treba da uzmemo u obzir, a to je da će Sjeverni čvor sudbine — simbol kuda zajedno idemo, kao i energija koju smo pozvani da prihvatimo — ući u Ovna 17. jula, po prvi put od 2006. To znači da će Južni čvor – ono što nam je izazov da oslobodimo – zauzvrat ući u Vagu. U osnovi, osa Mars-Venera, sama definicija “suprotnosti se privlače”, biće aktivirana.

Sve u svemu, 2023. predstavlja radikalne promjene u svim područjima naših života, dajući nam priliku da se fokusiramo na ljubav i povezanost u svom životu na nove načine.

Bez daljeg odlaganja, evo šta vam 2023. sprema za ljubavni život:

Ovan

Kada vaš planetarni vladar, Mars, završi retrogradno kretanje 12. januara, stvari će ponovo početi da se zahuktavaju. Nakon što vratite svoje samopouzdanje, ljubav će sigurno biti u zraku u februaru. Prekrasna Venera će se vratiti na vašu teritoriju 20. februara, čineći vas privlačnim kao i uvijek, pa svakako pojačajte šarm. Februarski pun mjesec u Lavu takođe će zapaliti vašu koketnu petu kuću strasti i samoizražavanja, pa se nemojte plašiti da tražite ono što želite. Mars će 20. maja takođe ući u ovu oblast vaše karte (Lav), povećavajući vaše romantične želje i samopouzdanje u tom procesu.

Venera će biti retrogradna u Lavu 22. jula. (Čuvajte se da bivši ne pokucaju!) Još važnije, odvojite ovo vrijeme da razmislite o dinamici vašeg ljubavnog života, kao i o vašem ljubavnom jeziku. Sa sjevernim čvorom koji debituje u vašem znaku 17. jula, možda ćete biti inspirisani da date prioritet svojim ličnim potrebama, umjesto da se posvetite partnerstvu. Ovo će ići ruku pod ruku sa oktobarskim pomračenjem sunca u vašem sektoru veza, a do trenutka kada Venera debituje u Vagi u novembru, recimo da ćete imati potpuno novu perspektivu na romantične veze.

Bik

Pripremite se, jer ove godine ima mnogo čemu da se radujete. Srećni Jupiter će debitovati u vašem znaku u maju, što bukvalno znači da ste nebeski favorit do daljnjeg. Međutim, stvari bi mogle početi da se začinjavaju u vašem ljubavnom životu pred kraj zime: nakon punog mjeseca u vašoj petoj kući ljubavi početkom marta, vaš senzualno vođen vladar, Venera, ući će u vaš znak 16. marta. Ovo je uvijek plus, i to iz više razloga. Dobro izgledate, dobro mirišete i osjećate se najbolje.

Pomračenje mjeseca u znaku Škorpije će se spustiti na vaš sektor odnosa 5. maja, završavajući seriju pomračenja koja je počela 2021. U međuvremenu, Venera će se retrogradno kretati od 22. jula do 3. septembra, pa pokušajte da se klonite pokretanja bilo čega novog tokom ovog perioda. Umjesto toga, mudro koristite ovu energiju i razmislite o sebi. Ovo će vas, naravno, učiniti posebnim kada je u pitanju odabir prave osobe, posebno kada Venera uđe u Djevicu 8. oktobra. Pomračenje mjeseca u vašem znaku 28. oktobra donijeće nešto zaokruženo u vašem privatnom životu, zato uzmite si vremena.

Blizanci

2023. započinjete sa novim pogledom na ljubav, zahvaljujući ulasku Venere u Vodoliju i vašoj ekspanzivnoj devetoj kući avanture, 2. januara. Takođe, vaš vladar, Merkur, će 18. januara završiti retrogradno kretanje preko vašeg intimnog osmog polja (zajednička ulaganja i seksualne zajednice), tako da će biti nekih grubih (čak možda pomalo tabu) razgovora između vas i značajne osobe. Takođe ćete željeti da budete pronicljivi kada je u pitanju stavljanje nekoga u zonu prijatelja, posebno kada Venera uđe u Ovna 20. februara: To će povećati vjerovatnoću da doživite strastveni sastanak i spontanu romansu u vašem društvenom životu. Da ne zvučimo kao kliše, ali ovo bukvalno znači „prijatelji sa beneficijama“.

Međutim, u aprilu će prilike za ljubav biti posvuda, bez obzira da li ih tražite ili ne. Pored činjenice da će Venera debitovati u vašem znaku 11. aprila – ukrašavajući vašu energiju ljepotom, harmonijom i šarmom – takođe će biti i pun mjesec kojim upravlja Venera, a koji će zapaliti vašu petu kuću ljubavi i strasti 6. aprila. Reći da vam je teško odoljeti u ovo vrijeme bilo bi doslovno potcjenjivanje. Zatim će vatreni Mars protresti ovu oblast vaše karte krajem avgusta, nakon čega će uslijediti pomračenje sunca i mladog mjeseca 14. oktobra. Šta god da vas je spriječilo da otvorite svoje srce, skrenuće vam pažnju u ovom trenutku.

Ultra magazin

Rak

Godina počinje zanimljivo, jer Venera završava svoje putovanje kroz Jarca, ulazeći u Vodoliju i vašu intimnu osmu kuću spajanja, seksualnih zajednica i energetskih razmjena 2. januara. Merkur će takođe biti retrogradan u Jarcu do 18. januara, što sugeriše mogućnost ponovnog razmatranja svega, od ugovornih sporazuma do razgovora na čekanju sa značajnom osobom. Mladi mjesec će takođe dotaknuti vašu osmu kuću intimnosti 21. januara, tako da su novi počeci u vašim vezama svakako mogući. Ubrzo nakon toga, Mars će se vratiti u vaš znak prvi put u dvije godine 25. marta — što, zauzvrat, pojačava vaše tjelesne želje.

Samo da znate, vrhuncu proljeća biće gotovo nemoguće odoljeti, s obzirom na pomračenje mjeseca u znaku Škorpije 5. maja — preko vaše pete kuće ljubavi, strasti i zadovoljstva — praćeno prelaskom Venere u vaš znak 7. maja. Ne samo da ćete odisati nevjerovatnom količinom seksualne privlačnosti, već ćete imati i novi osjećaj samopouzdanja u svom ljubavnom životu. Što se vašeg ljeta tiče, mjesec će dostići vrhunac u Jarcu, donoseći jasnoću, zatvaranje i slavlje vaše veze. Oktobar će takođe biti pogođen snažnim intenzitetom, dok Merkur, Mars i Venera prolaze kroz Škorpiju i vašu petu kuću romantike.

Lav

Nova godina, novi počeci u ljubavi? Venera će se preseliti u Vodoliju i polje vaše veze 2. januara, nakon čega će 21. januara u ovoj oblasti vaše karte biti mlad mjesec. Opet, plodnost i magija vam se predstavljaju kada su u pitanju vaše obaveze, tako da budite sigurni da iskoristite ovu energiju na najbolji mogući način. Isto važi i za Venerin ulazak u mistične Ribe 26. januara. To će dodati sloj fantazije i romantike vašim intimnim zajednicama. Strasti će se razbuktati 25. februara kada mjesec u vašem znaku dostigne vrhunac, pa nemojte oklijevati da se dajete u ime ljubavi. Kada proljeće dođe, vjerovatno će vas privući koketne i bezbrižne interakcije, posebno kada Venera počne da obilazi vašu 11. kuću društvenih krugova, 11. aprila.

Venera će ući u vaš znak 5. juna, nakon čega slijedi pun mjesec u Strijelcu — preko vaše pete kuće ljubavi — donoseći slavlje i emocije vašim romantičnim susretima. Ali, planeta ljubavi će početi da se retrogradno kreće u vašem znaku 22. jula, što vas izaziva da pogledate unutar sebe i razmislite o svemu, od vaših vrijednosti do vašeg ljubavnog jezika. Upozorenje: sačekajte barem do sredine septembra da započnete romantičnu vezu. Što se tiče ostatka godine, nemojte se iznenaditi ako vam neko koga volite iznenada sklizne u DM i obori vas s nogu, jer Venera koja ulazi u Vagu 8. novembra donosi zavođenje i harmoniju.

Djevica

Sunce osvjetljava vašu romantičnu petu kuću, dok se kreće kroz zemljani znak, Jarac. Nemojte se iznenaditi ako novu godinu započnte zaljubljeni. 26. januara Venera će ući u Ribe, unoseći romantiku, harmoniju i saosjećanje u vaše veze. A ako vam je srce naklonjeno nekom posebnom, 20. februara će biti mlad mjesec u ovoj oblasti vaše karte — da ne spominjemo Saturnov ulazak u Ribe — tako da postoji mnogo mogućnosti da se posvetite partneru. Ovo je posebno tačno kada se uzme u obzir prelazak Venere u vatrenog Ovna istog dana, jer će to unijeti strast u vašu intimnu osmu kuću.

U ljetnom periodu, pun mjesec u Jarcu 3. jula zapaliće vašu petu kuću ljubavi, strasti i romantike, praćen Marsovim prelaskom u vaš znak 10. jula i ulaskom Sjevernog čvora u Ovna 17. jula, pa ćete biti posebno inspirisani ljubavlju, a možete uploviti i u bračne vode. Pun mjesec 30. avgusta u kombinaciji sa vašim nebeskim vladarom, Merkurom, sugeriše mogućnost da razmislite o sljedećim koracima sa nekom značajnom osobom. 8. oktobra Venera će debitovati u vašem znaku, što pojačava vaše romantične želje i opštu harizmu. Ne ustručavajte se izložiti svoje čari.

Ultra magazin

Vaga

Započinjete godinu s nekim na umu? Ovo ne bi bilo iznenađenje, pogotovo ako se vaš nebeski vladar, Venera, kreće kroz vazdušni znak, Vodoliju, i vašu petu kuću ljubavi, strasti i zadovoljstva. Proslava sa grupama prijatelja i porodicom mogla bi da vas poveže sa nekim, a svjetlucavi mlad mjesec u Vodoliji 21. januara donosi plodnost i nove početke u ovoj oblasti vašeg života. Kad smo kod toga, 20. aprila će biti pomračenje Sunca i mladog mjeseca u sektoru odnosa na vašoj karti, a sve dok Venera svjetluca kroz Blizance i vašu devetu kuću spontanih avantura.

Pročitaj

Oni od vas koji traže posvećenost u ljubavi čekaju poslasticu, a Jupiterov ulazak u senzualno vođenog Bika 16. maja takođe bi mogao da pojača intimnost. Vaš nebeski vladar, Venera, retrogradno će se kretati se od 22. jula, pa pokušajte da se udaljite od započinjanja bilo čega novog, jer će ovo prije svega biti period razmišljanja. Venera će na kraju završiti svoju retrogradnost 3. septembra, nakon čega slijedi pun mjesec u vašem sektoru veza 29. septembra. Kada dođe jesen, značajno partnerstvo moglo bi se ostvariti ili biste mogli dobiti završetak koji ste tražili. Pomračenje Sunca i mladog mjeseca u vašem znaku 14. oktobra znači da vas očekuju snažne nove šanse tokom jesenje sezone.

Škorpija

Ako ste razmišljali o temeljima za vaša predana partnerstva, Mars će 12. januara završiti retrogradno kretanje, a to će vam pomoći da ublažite neke tenzije. Dobra stvar je što će Venera 26. januara skliznuti u očaravajuće Ribe, što povećava vjerovatnoću da ćete pronaći ljubav i romansu. U ljubavnoj zoni vaše karte 20. februara će biti i mlad mjesec, što može biti idealno za sadnju sjemena namjere kada su u pitanju ljubavne teme. Pametni Merkur će ući u Ribe 2. marta, što je uvijek plus za osjećaj telepatije sa partnerom.

Venera će se pridružiti Marsu u Blizancima 11. aprila preko vaše osme kuće intimnih odnosa. Dakle, ako ne učestvujete u nestašnim porukama sa partnerom, velike su šanse da stvari držite u tajnosti, možda zbog uzbuđenja. Iako kada dođe maj, neće biti samo pomračenja mjeseca u vašem znaku – tajne će sigurno izaći na vidjelo u ovom trenutku – već i mladi mjesec u Biku koji, zauzvrat, donosi nove početke vašim odnosima. Najbolji dio? Srećni Jupiter će takođe imati svoj debi u Biku 16. maja, što može pomoći u donošenju obilja, širenja i prosperiteta vašim partnerskim zajednicama. Ljubav je u vazduhu, zato nikad ne reci nikad. Venera će takođe ući u vaš znak 4. decembra, pa će strasti biti na vrhuncu krajem godine.

Strijelac

Vaše veze su možda bile klimave, ali konfuzija će polako početi da nestaje kada Mars završi retrogradno kretanje 12. januara. Ako ste odjednom raspoloženi da malo začinite stvari, Venera će 20. februara biti u Ovnu i vašoj koketnoj petoj kući ljubavi, strasti i romantike. Ovogodišnji mladi mjesec u Ovnu (21. marta) takođe će donijeti priliku da posadite sjeme namjere u vaš ljubavni život. Govoreći o plodnosti i novim počecima, 20. aprila u Ovnu će biti snažno pomračenje Sunca i mladog mjeseca, s naglaskom na teme koje okružuju želje vašeg srca i romantično izražavanje.

Otprilike u isto vrijeme, Venera će takođe biti blistava u Blizancima i posjetiti vaš sektor odnosa – čineći vas privlačnim i pričljivim kao i uvijek – nakon čega će uslijediti mladi mjesec u Blizancima, donoseći zatvaranje i slavlje vaše veze. Sjeverni čvor sudbine ući će u Ovna 17. jula, dodajući energiju i zamah vašoj petoj kući — praćen punim mjesecom u ovoj oblasti vaše karte 29. septembra. Usijani Mars će takođe ući vaš znak 24. novembra, pojačavajući vaše želje i tjelesne instinkte. U osnovi, druga polovina 2023. godine će biti prepuna prilika za ljubav i romansu.

Ultra magazin

Jarac

Nešto važno u vezi sa partnerstvom jedan na jedan će vam skrenuti pažnju početkom godine, zahvaljujući punom mjesecu u Raku 6. januara, koji će zapaliti vašu sedmu kuću značajnih partnerstava. Ako svim srcem tražite svoju posebnu osobu, Venera će ući u Bika 16. marta i zaslijepiti vašu petu kuću romantike i strasti. Srećni Jupiter će debitovati u Biku 16. maja, što znači da ćete biti blagoslovljeni obiljem, ekspanzijom i prosperitetom – barem kada je ljubav u pitanju.

Niste od onih koji se kreću naprijed-nazad sa svojim odlukama, stoga budite sigurni da mudro iskoristite energiju mladog mjeseca u maju. Zvijezde će se sasvim sigurno posložiti na najbolji način, s obzirom na to da će vladar Bika, Venera, svjetlucati kroz Raka i vaš sektor veza između 7. maja i 5. juna. I kao da to nije dovoljan razlog da slavite ljubav, Mjesec će se pojaviti u vašem sektoru veza 17. jula, pa ako proljeće ne uspije, uvijek imate ljeto. Neki od vas su možda u procesu raskida veze – posebno sa retrogradnom Venerom između jula i septembra – ali pun mjesec u Raku 26. decembra pomoći će vam da privedete značajno poglavlje kraju.

Vodolija

Nije važno da li vjerujete u kosmos, jer 2023. počinjete na pravom putu. Na kraju krajeva, kada Venera uđe u vaš znak 2. januara, bićete magnetični. Bilo da odlučite da iskoristite ovu energiju u ime ljubavi, ona vam je dostupna do 26. januara. U Lavu će 5. februara biti veoma strastven pun mjesec, koji će donijeti emocije i plodove vašoj partnerskoj sedmoj kući. Uskoro stiže “kulminacija” tokom punog mjeseca koja će proizaći iz namjera postavljenih tokom mladog mjeseca u Lavu 2022.

Još uvijek postoje romantične prilike za vas u proljeće, jer će se Venera pridružiti Marsu u Blizancima 11. aprila, unoseći zamah i koketnu energiju u vašu petu kuću ljubavi, ali postaje sve bolje. Doći će puni mjesec kojim će vladati Venera 6. aprila, koji će unijeti jasnoću i slavlje u vašu egzotičnu devetu kuću avanture i ekspanzije — i sugerisati da se neki od vas možda odluče za povezivanje s romantičnim interesima koji su udaljeni od vas ili možda drugačije kulturne pozadine. Venera će se retrogradno kretati kroz vaš sektor odnosa od 22. jula do 3. septembra, tako da će možda postojati neke stvari koje treba preispitati prije nego što se upustite u ozbiljnu vezu.

Ribe

Početak godine će biti nebeski obavijen romantikom, počevši od punog mjeseca u Raku 6. januara, donoseći zamah u vašu petu kuću ljubavi, strasti i želja vašeg srca. Namjere postavljene tokom mladog mjeseca u Raku mogle bi se ostvariti, pa se za referencu vratite na ljeto 2022. Ubrzo nakon toga, zavodljiva Venera će skliznuti u vaš znak — od 16. januara do 20. februara — gdje će vas planeta ljubavi okružiti obiljem i harmonijom, a vi ćete odisati harizmom.

Saturn će ući u vaš znak 7. marta, istog dana kada mjesec dostiže vrhunac u Djevici i vašem sektoru odnosa, što ukazuje na vjerovatnoću učvršćivanja značajnog partnerstva. Premotajte naprijed do maja, kada Venera ulazi u Raka i vašu romantičnu petu kuću želja, jer ćete biti intuitivni i prijemčivi za stvari srca: vaše moći privlačnosti i zavodljivi ljubavni jezik će naglo porasti. Međutim, poželjećete da sačekate do mladog meseca 17. jula da posadite to sjeme namjera za ljubav i romansu. I da zaokružimo stvari, Venera će se preseliti u Djevicu i vaš sektor odnosa 8. oktobra, donoseći harmoniju u vaše veze i ugovorne sporazume.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum