Trenutno čitaš
Ljetni filmski maraton: Feel good filmovi u kojima ćeš uživati ovog ljeta

Ljetni filmski maraton: Feel good filmovi u kojima ćeš uživati ovog ljeta

filmski maraton

Ljeto je savršeno vrijeme za opuštanje, a šta je bolje od uživanja u filmskom maratonu sa laganim i veselom tematikom? Bilo da se kriješ od sunca u klimatizovanom prostoru ili planiraš filmsko veče pod zvjezdanim nebom, odabrali smo nekoliko filmova koje trebaš pogledati i nakratko pobjeći od svakodnevnih briga.

Pripremi kokice, osvježavajuća pića i udobne jastuke, jer donosimo listu feel-good filmova koji ćete nasmijati, razveseliti i podsjetiti na jednostavne ljetne užitke.

The Secret Life of Walter Mitty – Avanturistička komedija prati Waltera Mittyja, običnog čovjeka koji se zaputi na neobično putovanje u potrazi za izgubljenim negativom fotografije. Ovo je film o otkrivanju hrabrosti, maštanju i avanturi.

Call Me By Your Name – je dirljiva priča o ljubavi između 17-godišnjeg Elia i Olivera, smještena u prekrasnoj italijanskoj prirodi. Tokom jednog ljeta u porodičnom ljetnikovcu, njihova veza se polako razvija, ispunjena otkrićima, strastima i intimnim trenucima. Film je vizuelno bogat, s predivnim krajolicima i toplim, zlatnim svjetlom, te istražuje teme identiteta, mladosti i prolaznosti vremena, ostavljajući gledaoce emotivno ispunjene.

To All the Boys I’ve Loved Before prati Laru Jean, tinejdžerku koja piše pisma svojim bivšim ljubavima, ali ih nikada ne šalje. Kada pisma slučajno budu poslana, njen se život okrene naglavačke. Ova moderna romantična komedija je lagana, šarmantna i prepunjena mladenačkom romantikom.

La La Land – Moderna mjuzikl romansa o dvoje umjetnika koji se zaljubljuju u Los Anđelesu donosi magiju muzike, plesa i nezaboravnih scena. Ovo je prava filmska poslastica i osvaja svojom energijom i estetikom, podstičući nadu i sanjarenje.

Pročitaj
džentlmen u moskvi

Crazy Rich Asians – prati Rachel Chu, profesoricu ekonomije iz New Yorka, koja sa svojim dečkom Nickom putuje u Singapur na vjenčanje. Tamo otkriva da je Nick nasljednik jedne od najbogatijih porodica u Aziji. Film je vizuelno spektakularan, prepun luksuznih lokacija, raskošnih zabava i egzotičnih prizora Singapura. Osim vizuelne raskoši, istražuje teme ljubavi, kulturnih razlika i porodičnih očekivanja, pružajući glamuroznu i zabavnu romantičnu komediju.

Ljubav u Barseloni – Najbolje prijateljice, Viki (Rebeka Hol) i Kristina (Skarlet Johanson), odluče napustiti svoju svakodnevicu i otisnuti se u Barselonu, sanjareći o putu ispunjenom morskim talasima, suncem, aromatičnim vinom i bezbrižnom flertu. Uzbudljiva priča dobija svoj obrt kada dožive susret sa harizmatičnim slikarom Huanom Antonijem (Javier Bardem), koji, svakoj od njih, osvaja srce na svoj jedinstven način. Dok Kristina započinje otvorenu romansu s Huanom, koja se zapetljava sa prisustvom njegove bivše supruge Marije Elene (Penelope Cruz) i njihovih nejasno definisanih odnosa, Viki ulazi u tajnu vezu s istim umjetnikom.

Naslovna fotografija: marieonee

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum