Trenutno čitaš
Ljetna torta od palačinki

Ljetna torta od palačinki

ljetna torta od palačinki
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ljetna torta od palačinki je osvježavajući i kreativan desert koji će zadovoljiti nepce najvećih sladokusaca.

Ova ljetna torta od palačinki pruža savršenu kombinaciju sočnih palačinki, kremaste pavlake i svježeg voća. Uživaj u svakom zalogaju ove ukusne poslastice koja će te sigurno oduševiti.

Za tortu od palačinki ti je potrebno:

Za palačinke:

  • 2 šolje brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 jaja
  • 2 šolje mlijeka
  • 2 kašike ulja
  • Prstohvat soli
  • Ekstrakt vanilije (po izboru)

Za fil:

  • Slatka pavlaka
  • Svježe voće po izboru (jagode, borovnice, maline, breskve)
torta od palačinki
@monakhovan_

Postupak:

Priprema palačinki:

U velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer i so. U drugoj posudi umuti jaja, dodaj mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije. Spoji mokre i suhe sastojke i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Zagrij tiganj za palačinke na srednje-jaku temperaturu. Peci sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđe. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš svu smjesu.

Priprema fila i sastavljanje torte:

Umuti slatku pavlaku dok ne postane gusta i kremasta. Operi i naseckaj svježe voće po želji. Na tanjiru za tortu ili pladnju, postavi prvu palačinku. Nanesi sloj slatke pavlake preko palačinke, zatim pospi komadićima svježeg voća.

Pročitaj
čokoladna torta s karamelom

Prekrij drugom palačinkom i ponovi postupak sa slojem pavlake i voća. Nastavi slagati palačinke naizmjenično sa slojevima pavlake i voća dok ne potrošiš sve palačinke.Ukrasi voćem.

Hlađenje i posluživanje:

Stavi tortu od palačinki u frižider da se ohladi i stegne nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja, pospi je dodatnim voćem i po želji dodaj svježe mente. Isjeci tortu na komade i posluži je za osvježavajući desert tokom ljetnih dana.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum