Trenutno čitaš
LEGO ima novu botaničku kolekciju

LEGO ima novu botaničku kolekciju

Gala Home
Gala Home

Djeca nisu jedina populacija koja voli LEGO kocke. Svi smo pomalo slabi na njih, a LEGO to zna, i zbog toga ima širok spektar asortimana. Početkom 2021. LEGO je predstavio par cvjetnih konstrukcija, s buketom i bonsai drvetom, a sada je izašao jedan niz divnog LEGO cvijeća. Upoznaj LEGO Succulent set, LEGO orhideju, i LEGO rajsku pticu.

lego botanička kolekcija
Foto: LEGO

Novi dodaci šire set LEGO Botanicals na pet. To znači da postoji toliko mnogo prilika za ukrašavanje kuće LEGO biljkama. Bilo da se radi o umirujućem bonsai stablu u dnevnoj sobi ili o paru sukulenata u spavaćoj sobi, svaki od njih se može iskoristiti.

LEGO sukulenti
Foto: LEGO

Sukulenti bi mogli biti biljke koje izazivaju najveću ovisnost. I ne samo zato što su skoro besmrtne. (Ali svejedno ih je moguće ubiti.) Mali su, obično pristupačni i služe kao savršen naglasak u prostoru, bez obzira koliko su mali. Ovo je očigledno ono što LEGO sukulente čini tako uzbudljivim.

LEGO set se sastoji od 771 komada koji mogu stvoriti devet sukulenata. Jednom izgrađene, možeš ih rasporediti sve zajedno, preko police za knjige, ili čak razbacane među pravim živim sukulentima. Ova posljednja opcija je vrhunski sočni remiks. A ono što kolekciju čini prilično zabavnom je raznovrsnost sukulenata koji se mogu napraviti, i po veličini, i po obliku i boji.

LEGO orhideja
lego botanička kolekcija
Foto: LEGO

Orhideja je jedna od najsjajnijih i najmirnijih biljaka. Zamisli orhideju koja nikada ne umire! LEGO Orhideja je definitivno ta. Sastoji se od 608 kockica i inspirisana je pravom orhidejom. Sadrži pet listova, dva zračna korijena i plavu vazu koja se može izgraditi. Završena konstrukcija je visoka oko 38cm.

Pročitaj

LEGO Rajska ptica
lego botanička kolekcija
Foto: LEGO

Najneuhvatljiviji član kolekcije LEGO Botanicals je Rajska ptica, koju je čak i LEGO prozvao biljkom koju je “teško pronaći”. Ovo nije baš najnoviji član kolekcije, ali je red da se pomene u sklopu ove LEGO botaničke bašte. Set LEGO Rajska ptica je prilično težak set, koji se može pohvaliti sa 1173 kockice.

Izvor: nerdist.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum