Evo super brzog, bogatog proteinima, recepta za salatu koji je idealan kako bi se upotrijebila preostala pečena piletina (ili ćuretina). Preliv je lagan i kremast, tako da savršeno objedinjuje jednostavne sastojke.
Krckanje celera u ovakvoj vrsti salata je ono što im daje dodatnu magiju. Najbolje je pojesti salatu u roku od 24 sata, pa ako je ne jedeš odmah, ostavi je u frižider i imaš spreman odličan obrok za kasnije.
Sastojci (za 6 osoba):
- 650 grama kuhanih pilećih prsa
- 6 tvrdo kuhanih jaja
- ½ šoljice fino isjeckanog celera
- ¼ glavice crvenog luka
- 2 manja avokada
- 1 čaša grčkog jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- Morska so i svježe mljeveni crni biber
Postupak:
U maloj posudi umutiti jogurt sa uljem, senfom, sirćetom, morskom soli i biberom po ukusu.
U veliku posudu dodati piletinu isjeckanu na kockice, isjeckan avokado, celer, luk i jaja. Preliti prelivom i lagano promiješati.
Začiniti morskom solju i svježe mljevenim crnim biberom po ukusu.
Uživaj u ovoj laganoj salati, prijatno!
Izvor: Instagram/howtofoodprep