Trenutno čitaš
Kupatila sa nevjerovatnim pogledom

Kupatila sa nevjerovatnim pogledom

Predstavljamo ti minimalistička kupatila s nevjerovatnim pogledom, uključujući brvnaru u džungli s tušem sa staklenim zidovima.

Dezeen

Vila RA, Italija, autor MORQ

Izgrađena na padini brda u južnoj Italiji, vilu RA dizajnirala je arhitektonska praksa MORQ, tako da gotovo svaki prostor ima prozore koji uokviruju pogled na obližnji zaliv Squillace. To uključuje glavno kupatilo, gdje je umivaonik postavljen direktno ispred velikog prozora.

Dezeen

Preston Hollow kuća, Dallas, SAD, Specht Architects

Američki studio Specht Architects dizajnirao je ovu prostranu betonsku kuću u Dallasu. Glavni apartman zauzima jedno od krila kuće i uključuje veliko kupatilo sa utonulom kadom, uz velike staklene površine od poda do stropa s pogledom na vrt kuće.

Dezeen

Muraka, Maldivi, Ahmed Saleem i Yuji Yamazaki

Izgrađena kao privatna vila na obali odmarališta Conrad Maldives Rangali Island, Muraka uključuje podvodnu spavaću sobu nalik akvarijumu. Iznad razine mora, dom ima još tri spavaće sobe i kupaonicu s bijelom kadom s prostranim pogledom na more.

Dezeen

Leaf House, London, Velika Britanija, autor Szczepaniak Astridge

Nadogradnja krova arhitektonskog fotografa Edmunda Sumnera i londonskog doma književnice Yuki Sumner kombinuje glavnu spavaću sobu i kupatilo. Fokusna tačka sobe je kada u drvetu koja je postavljena nasuprot velikom prozoru s kojeg se pruža pogled na London.

Dezeen

Hotel Saint, Santorini, Grčka, Kapsimalis Architects

Pročitaj
pravilo 80/20 uređenje doma

Smješten na litici s pogledom na more u blizini sela Odi na Santoriniju, hotel Saint, koji su dizajnirali Kapsimalis Architects, sastoji se od niza apartmana koji se spuštaju niz obronke. Svaki od apartmana koji ima sobe ukopane u padinu otvara se na terasu s malim bazenom, a mnogi imaju i kupatila s pogledom na more.

Dezeen

Kabina Bruny Island, Tasmanija, Australija, autor Maguire + Devin

Bruny Island Cabin je kuća za odmor smještena na 99 hektara zemlje na ostrvu uz obalu Tasmanije, uz koju su terease okrenute prema istoku i zapadu, tako da vlasnik može uživati ​​u izlasku i zalasku sunca. Zapadna terasa sadrži utonulu vanjsku kadu, koja se može sakriti pokretnim pločama za oblaganje.

Dezeen

Brvnara Huaira, Puerto Quito, Ekvador, Diana Salvador i Javier Mera

Ovu brvnaru skrivenu u gustoj vegetaciji na farmi narandžii, banana i kakaoa u Ekvadoru dizajnirali su Diana Salvador i Javier Mera kao tiho utočište koje će im omogućiti ponovno povezivanje s prirodom. Kao dio ovog cilja, kupaonica ima tuš koji je sa tri strane obložen staklenim zidovima kako bi ukućane spojio s prirodom dok se kupaju.

Dezeen

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum