Trenutno čitaš
Kako pravilno koristiti micelarnu vodu?

Kako pravilno koristiti micelarnu vodu?

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Svi mi koji smo ovisnici o njezi kože, posjedujemo dobru hidratantnu kremu, kremu za lice sa visokim zaštitnim faktorom, kozmetički proizvod koji smo vidjeli na društvenim mrežama….i naravno bocu micelarne vode. Ovaj proizvod, koji je kreiran za skidanje šminke i čišćenje lica, pretvorio se (i lažu svi koje ne priznaju), u neizostavan proizvod sa spašavanje života, kada se vratimo iz izlaska, a znaš da moraš da očistiš lice. Takođe je koristimo da se riješimo ostataka maskare ispod očiju nakon tuširanja, jer nismo prethodno skinuli šminku, za brzinsko čišćenje lica rano ujutro i da dalje ne nabrajamo. 

micelarna voda
Pinterest

Međutim, ispostavilo se da je oduvijek pogrešno koristiš. Ne samo na pogrešan način, već je moguće da je štetila tvojoj koži, jer kako se ispostavilo, micelarna voda se mora isprati s lica. U šoku si? Ništa se ne brini, objasnićemo ti, kako da je pravilno koristiš.

Kako pravilno koristiti micelarnu vodu? Ako baš želimo da slijedimo savjete dermatologa, micelarna voda bi se trebala koristiti, kao prvi korak duplog čišćenja lica. Znači, kao sredstvo za skidanje šminke na bazi vode ili ulja, koje uklanja prljavštinu i ostatke šminke, kako bi kasnije završili čišćenje sa pjenušavim proizvodom.

Međutim, ako micelarnu vodu koristiš, na primjer, ujutro kako bi skinula ostatke šminke, veoma je važno da nakon toga opereš lice vodom. Razlog leži u sastojcima od kojih su napravljeni ovi proizvodi.

Pročitaj

micelarna voda
Pinterest

Micelarna voda sadrži tensoaktivne deterdžente. Oni sadrže skup micela, čestice koje su sposobne da privuku vodu sa jedne strane i sebum sa druge, i one čiste lice. Negativna strana ove komponente je, ako se ne umiješ sa vodom, neka od ovih molekula ostaje na koži i može čak i da uzrokuje iritaciju kože. Zapravo, sapun ostaje na tvojoj koži.

Dakle, šta treba da radiš? Veoma je jednostavno: nakon čišćenja lica micelarnom vodom, obavezno operi lice mlakom vodom. Nikad nije kasno za pravilnu njegu lica.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum