Trenutno čitaš
Kremasta veganska salata kao lagani proljetni obrok

Kremasta veganska salata kao lagani proljetni obrok

Ova kremasta, ali lagana veganska salata, je puna benefita i okusa. Odlično ju je poslužiti uz sendvič ili vegetarijanski hamburger umjesto krompir salate ili salate od kupusa. Možeš je pretvoriti i u lagani ručak dodavanjem šake rukole. Udvostruči recept i stavi u frižider da ti bude pri ruci tokom cijele nedjelje.

veganska salata
Foto: eatingwell.com
Sastojci:

1 konzerva slanutka sa malo natrijuma, isprana

⅓ šolje sitno isjeckanog celera

¼ šolje veganske majoneze

¼ šolje sjeckanog svježeg kopra

1 mladi luk, sitno isječen

2 kašičice kapara, isjeckanih

2 kašičice pršuta, isjeckane na komade veličine zalogaja (opciono)

Pročitaj

¼ kašičice mljevene paprike

Priprema:

Stavi slanutak u čistu kuhinjsku krpu. Presavij krpu i nježno protrljaj slanutak kako bi se oslobodila opuštena kora. Odbaci kožice; prebaci slanutak u srednju činiju. Slanutak zgnječi viljuškom. Dodaj celer, majonez, kopar, mladi luk, kapar, limunov sok i biber; miješati dok se dobro ne sjedini.

Uživaj u jelu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum