Trenutno čitaš
Kremasta simfonija ukusa u svakoj kašici: Probaj supu od pečenog karfiola!

Kremasta simfonija ukusa u svakoj kašici: Probaj supu od pečenog karfiola!

Uroni u toplinu i bogatstvo supe od pečenog karfiola, prožetu aromatičnom esencijom pečenog bijelog  i crvenog luka. Ova hranljiva supa je divna simfonija ukusa.

Prelivena kokosovim vrhnjem, ukrašena svježim timijanom i posuta sirom, svaka kašika obećava kulinarsko putovanje koje je podjednako zadovoljavajuće, koliko i ukusno. Pripremi se da uživaš u domaćoj supi koja je savršena za svako godišnje doba!

Sastojci

  • 2 srednja krompira, oguljena i iseckana
  • 1/2 glavice karfiola, iseckanog na cvetove
  • 1/2 glavice bijelog luka
  • 1/4 glavice crvenog luka, seckanog
  • so, biber
  • 1 i 1/2 šolje temeljca od povrća (ili više, u zavisnosti od toga koliko želiš da bude gusta)
  • kokosova krema
  • svježi timijan
  • sir, narendan

Priprema

U tepsiju dodaj krompir, karfiol, bijeli luk, crveni luk, maslinovo ulje, so i biber i prekrij aluminijumskom folijom. Pecite na 200 stepeni, 25-30 minuta pokriveno i još 10 minuta nepokriveno. Dodaj sve sastojke u blender zajedno sa temeljcem od povrća i miksaj dok ne postane glatka smjesa. Sipaj u činiju, prelij kokosovim vrhnjem, svježim timijanom, naribanim sirom i mljevenim biberom. Uživaj!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum