Trenutno čitaš
Kreatorka Bridget Jones dijeli uzbudljive informacije o četvrtom filmu

Kreatorka Bridget Jones dijeli uzbudljive informacije o četvrtom filmu

L'Occitane
L'Occitane

Obožavaoci sage o Bridget Jones radujte se: čini se da je četvrti film u pripremi. Autorka Helen Fielding potvrdila je da radi na novom filmskom poglavlju o tvrdoglavo romantičnoj heroini koju tumači Renée Zellweger.

Autorka “Dnevnik Bridget Jones” i “Bridget Jones na ivici razuma” – s obzirom na adaptaciju 2001. i 2004. godine – nagovijestila je da je sljedeći njen roman Bridget Jones: Mad About the Boy.

UNIVERSAL PICTURES

“Da, radim na tome i stvarno se nadam da će se to dogoditi”, rekla je Fielding magazinu Radio Times. “Svaki film koji se snimi je čudo – zaista je teško napraviti filmove i učiniti ih dobrima. Ali voljela bih da ga vidim na ekranu”, dodala je.

Beba Bridget Jones iz 2016. nije zasnovana na Mad About the Boy, već je umjesto toga bila adaptacija kolumni koje je Fielding napisala za The Independent između 2005. i 2006.

 

Glasine o tome da će Bridget ponovo krasiti naše ekrane kruže već godinama, a Renée Zellweger su često pitali o mogućem povratku. U aprilu je glumica priznala da obožava lik Bridget Jones i njenu “samozatajnu odlučnost”, te da je spremna da ponovi ovu ulogu. „Volim je. I mislim da je zaista rijetkost pratiti lik kroz različite faze u njenom životu“, rekla je za People. “Da, nadam se. Mislim, Helen je napisala još jednu knjigu, tako da postoji i ta mogućnost.”

Pročitaj

Iako ne možemo reći kada će se Bridget vratiti u ovoj fazi, niti ko je još uključen, saznanje da Fielding radi na scenariju je nesumnjivo dobra vijest. Razumljivo, detalji radnje tek treba da budu otkriveni – međutim, nagađa se da će novi film pratiti Bridget kako se kreće kroz iskušenja i nevolje majčinstva sa svojim sada već odraslim sinom.

Ukupno su izuzetno uspješni filmovi (svi proizvedeni sa skromnim budžetom) zaradili skoro milijardu funti na blagajnama.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum