Trenutno čitaš
Kate Winslet otkrila kakve je “savjete” dobijala kao mlada glumica

Kate Winslet otkrila kakve je “savjete” dobijala kao mlada glumica

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Poznata glumica Kate Winslet je nedavno otkrila više o okrutnim savjetima o karijeri, koje je dobijala kao mlada glumica u filmskoj industriji. „Kada sam bila mlađa, moj agent bi dobijao pozive i govorili su mu: „Kolika je njena težina?”’ otkrila je dobitnica Oskara. U nedavnom intervjuu za The Sunday Times, prisjetila se da su joj rekli da može očekivati karijeru samo sa ulogama “debele djevojke”.

Getty Images

Kao rezultat toga, kaže, počela je da povezuje slavu sa stalnom gnjavažom po pitanju tijela i uznemiravanjem od strane medija. “Osjećala sam se prilično maltretiranom, da budem iskrena”, iskrena je Kate.

Kate Winslet poručuje da danas ljudi često negativno pišu i vrijeđaju druge, pogotovo na društvenim mrežama. “To može biti izuzetno negativno, pogotovo za mlade osobe koje to teško mogu podnijeti.” Ipak, ona vidi napredak na horizontu. “U filmskoj industriji se zaista sve mijenja, iako se sporo prihvataju različitosti, ali dešavaju se pozitivne stvari, koje vam ugriju srce”, kaže Kate.

JEFF KRAVITZ/GETTY IMAGES

U HBO drami “Mare of Easttown”, na primjer na snimanju je Kate Winslet tražila da se ne koriguje njeno tijelo, odnosno trbuh koji je ispao malo veći u toj pozi snimanja prilikom scene seksa, Kate je ipak insistirala da ostane takav kadar u finalnoj montaži bez korekcija. Takođe, nije dozvolila da se “peglaju” njene bore na licu na fotografiji za najavu te serije.

Pročitaj

Možemo samo reći bravo Kate i hvala ti za sve što radiš i za šta se zalažeš!

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum