Trenutno čitaš
Kate Bush ponovo na top listama zahvaljujući seriji „Stranger Things”

Kate Bush ponovo na top listama zahvaljujući seriji „Stranger Things”

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Kate Bush osvaja nove generacije svojim velikim hitom „Running Up That Hill (A Deal with God)“, zahvaljujući seriji „Stranger Things“ u kojoj je pjesma upotrijebljena. Singl se vratio među prvih deset na zvaničnim listama u Velikoj Britaniji i Americi. Pjesma je originalno objavljena na albumu „Hounds Of Love“ 1985. godine.

Foto: Mascom

Nakon skoro četrdeset godina od originalnog objavljivanja, singl „Running Up That Hil“ se ponovo nalazi među prvih deset na većini top lista (#8 u Velikoj Britaniji i Americi). Tom uspjehu doprinijelo je njegovo pojavljivanje u četvrtoj sezoni TV serije „Stranger Things“. Jedinstvena i mutitalentovana Kate Bush se tim povodom, prije nekoliko dana, obratila javnosti objavom na svom zvaničnom sajtu:

„Možda ste čuli da je prvi dio nove sezone fantastične, uzbudljive nove serije ‘Stranger Things’ nedavno objavljen na Netflixu. Sadrži pjesmu ‘Running Up That Hill’ kojoj su mladi obožavaoci, koji vole ovu seriju, udahnuli potpuno novi život – i ja je obožavam! Zbog toga se moj singl ‘Running Up That Hill’ ponovo nalazi na top listama širom svijeta. Ponovo je na Britanskoj listi singlova na 8. mjestu. Sve je to zaista uzbudljivo! Hvala puno svima koji su podržali pjesmu. Bez daha čekam ostatak serije u julu. Sve najbolje, Kejt “

Kako interesovanje za pjesmom ne jenjava i izdanje „Hounds Of Love“ se pojavilo među prvih trideset na listi najprodavanijih albuma u Americi, što je navelo Kate da još jednom izrazi svoje oduševljenje i zahvalnost.

Pročitaj

„Kada se pojavila prva sezona serije, prijatelji su nas stalno pitali da li smo gledali ‘Stranger Things’, pa smo je pogledali i zaista nam se dopala. Od tada smo porodično gledali sve epizode. U jednom trenutku su nam se obratili producenti sa molbom da upotrijebe moju pjesmu ‘Running Up That Hill’. Mogu reći da je mnogo pažnje uloženo u to kako je ona upotrijebljena u kontekstu priče i zaista mi se dopala činjenica da je pjesma imala pozitivan uticaj na lik Maxa. Zaista sam impresionirana najnovijom sezonom. To je epsko remek djelo – epizode su izuzetno dobro koncipirane sa sjajnim likovima u fantastičnom SFX okruženju. Veoma je dirljivo što je pjesma tako toplo primljena, posebno zato što takva reakcija na nju dolazi od mlađih fanova serije. Zaista sam srećna što njene kreatore, braću Duffer, prate veoma dobre kritike i odlične reakcije publike. Oni to zaslužuju. Kate Bush “

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum