Trenutno čitaš
Kako zadržati profesionalnost bez gubitka ličnog stila: 5 šik poslovnih outfita

Kako zadržati profesionalnost bez gubitka ličnog stila: 5 šik poslovnih outfita

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Oblačenje za posao je teško savladati. S jedne strane, želiš da ostaneš vjerna svom ličnom stilu, ali ponekad moraš odustati od trendova da zadržiš dojam profesionalizma. Na primjer, čizme do butina i pantalone od vinila vjerovatno je najbolje ostvaiti za van radnog vremena.

Teško je uspostaviti ravnotežu, ali sigurno nije nemoguće. Naravno, pravila oblačenja se razlikuju od posla do posla, ali ove formule mogu se lako prilagoditi kako bi odgovarale zahtjevima. Jednostavno dodaj košulju s kragnom ispod trikotaže ili zamijeni čizme za mokasinke ako na tvom radnom mjestu postoji stroga politika obuće.

Ovaj izgled je majstorska klasa u ugrađivanju trendova na profesionalan način. Jarko crveni džemper i kožna suknja su aktuelni, ali imaju i klasičan dojam koji je prikladan za kancelariju.

Naglašeni kaiševi su glavni trend aksesoara ove sezone i odličan način da daš malo oblika svom glomaznom zimskom kaputu. Ispod odjeni suknju ili haljinu i rolovku.

Evo kako kreirati korporativni šik outfit. Odijelo s prslukom je samo po sebi sjajno, ali oštra bijela košulja stvara moderan kontrast koji podiže izgled na novi nivo.

Bež izgleda dobro u svim okruženjima, uključujući radno mjesto. Dodaj par praktičnih mokasinki u kombinaciju kardigana i pantalona za formalniji osjećaj.

Džemper i košulja sa hlačama dubokog struka su pravi odabir za elegantan poslovni outfit. A ova nježna krem boja prosto vrišti “tihi luksuz”.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum