Trenutno čitaš
Kako se Naomi Ackie transformisala u Whitney Houston?

Kako se Naomi Ackie transformisala u Whitney Houston?

L'Occitane
L'Occitane

Koliko vremena treba da se glumica transformiše u Whitney Houston? Oko osam mjeseci.

Za nešto manje od godinu dana, 30-godišnja glumica rođena u Velikoj Britaniji Naomi Ackie morala je da proučava Houston iz svih uglova njenog života i da se u filmu “I Wanna Dance with Somebody” pretvori u legendarnu američku pop princezu.

Biografski film pokriva gotovo svaki aspekt života Whitney Houston od trenutka kada ju je otkrio Clive Davis, preko njene seksualnosti do teške veze sa ocem i skoro okončanja njene pjevačke karijere. Ackie je željela biti emocionalno spremna za sve to, ali jedan detalj iz života Whitney Houston se pokazao zastrašujućim: američki naglasak.

„Ovo je prvi put da sam glumila Amerikanku… Nisam željela da pogriješim“, kaže Ackie – uz pjevanje, naravno. Rođena u sjeveroistočnom Londonu od roditelja s Kariba, Ackie u potpunosti razumije važnost akcenta i priče iza njega. Uz pomoć govornih trenera, Ackie se pobrinula da razumije istoriju iza dijalekta Whitney Houston.

IMDb

Iako Ackie glumi već oko sedam godina (i dobro je poznata po svojoj ulozi u “Master of None”) i rijetko postaje nervozna zbog uloga, portretisanje takvog giganta bilo je zastrašujuće. “Ova uloga me zabrinula na drugačiji način”, kaže Ackie. “Jednostavno zato što znam da volim Whitney, ali sam takođe potpuno svjesna da većina globalnog svijeta voli i cijeni Whitney i njenu muziku, pa je zato potrebno usrećiti mnogo ljudi.”

Anksioznost nije bila jedina emocija koju je Ackie osjećala kada su joj se obratili za ulogu. “Bila sam prilično iznenađena, da budem iskrena, što su me zamolili da to uradim, i nisam bila sigurna da li sam sposobna za to”, kaže Ackie.

Pročitaj

Sažimanje života legende u film od 2 i po sata nikada neće izgledati kao potpuni pogled na život Whitney Houston, ali Ackie se nada da će gledaoci nakon filma naučiti nešto novo o muzičkoj legendi i inspirisati se da iskopaju neke njene stare nastupe.

 

Izvor: usatoday.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum