Trenutno čitaš
Kako napraviti vegetarijanski čili?

Kako napraviti vegetarijanski čili?

Vegetarijanski čili koji je “mesnat” i ukusan – bez mesa! Obilna mješavina oraha, šampinjona i mrkve kao osnova, sa aromama luka, bijelog luka, zelenog čilija i začina.

Ako si vegan, ne brini – ovo takođe može biti veganski čili ako samo paziš na prelive.

pinchofyum.com

SASTOJCI

Za “meso”:

  • 1 šolja oraha
  • 250 g svježih gljiva
  • 4 srednje mrkve, narezane na kockice

Za čili:

Pročitaj

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, sitno narezan
  • 4 češnja bijelog luka, mlevena
  • 1 limenka zelene čili papričice
  • 3 kašike paradajz paste
  • 2-3 kašike čilija u prahu
  • 2 kašičice kima
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2 kašike soja sosa
  • 1-2 kašičice soli (više ili manje po ukusu)
  • 2 konzerve narezanog na kockice ili zgnječenog paradajza (sa sokom)
  • 1 konzerva graha
  • 1 šolja vode

Napravi „meso“ – smiksaj sve sastojke u blenderu dok ne dobiješ zrnastu teksturu poput paste.
Zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj luk i bijeli luk. Pirjaj 5-10 minuta dok ne omekša.
Dodaj zeleni čili, paradajz pastu, čili u prahu, kim, dimljenu papriku i soja sos.

Dodaj svoje “meso” u tiganj i pusti da se “meso” kuha 10-ak minuta da povrće omekša. Začini solju.
Dodaj paradajz, grah i vodu da dobiješ pravu konzistenciju. Pusti da se krčka oko 45 minuta da povrće omekša, zgusne se i da se ukusi sjedine.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum