Trenutno čitaš
Kako najbolje započeti novu godinu?

Kako najbolje započeti novu godinu?

Jysk
Jysk

“Nova godina, nova ja”, znamo zvuči kao kliše, ali donosimo ti listu stvari koje možemo uraditi 1. januara kako bi maksimalno iskoristili ovaj novi početak.

Ljudi često vrše veliki pritisak na sebe da naprave velike promjene kada dođe Nova godina. Naravno, ako odlučiš da se hraniš zdravije, da budeš ljubaznija osoba, da ideš više u teretanu ili da provodiš više vremena čisteći, sve je to dobro – ali ne možeš očekivati da ćeš odmah biti potpuno nova osoba.

Instagram/@valeriya_orl

Razmislili smo o nekoliko stvari koje možeš uraditi 01. januara, a ove aktivnosti će ti pomoći da 2023. započneš snažno.

Postavi ciljeve

Postavljanje ciljeva na prvi januar, znamo opet kliše, ali to zaista može biti dobra prilika da sjedneš i preispitaš svoje namjere i ciljeve za ovu godinu. Bilo da želiš tradicionalni pristup postavljanju ciljeva ili samo želiš slobodno pisati, ovaj dan je uvijek odličan izgovor da se vratiš u kontakt sa sobom.

Filmski maraton

Nekima je sveta tradicija da 1. januar provedu na kauču, gledajući TV i oporavljajući se od prethodne noći. Vrijeme je da odgledaš sve propuštene serije i filmove sa svoje liste.

Instagram/dianaatli

Započni novu knjigu

Prvi januar može biti idealan za odmor i opuštanje. Odličan način da to učiniš? Uzmi novu knjigu koju već dugo želiš pročitati.

Organizuj “ja” dan

Razmazi se! Posveti cijeli dan stvarima koje će te opustiti i učiniti da se osjećaš sjajno, bilo da je to nošenje maske za lice i kupanje u kadi, druženje s prijateljima ili volontiranje.

Instagram/@wefelicia

Provedi dan u prirodi

Bilo da želiš ići na planinarenje, u prirodu ili samo prošetati gradom, odlazak u dugu šetnju slikovitim područjem je lijep način da razbistriš glavu i započneš novu godinu. Još jedna prednost? 1. janura nema gužve.

Očisti svoj ormar

Pročitaj

Za sve one koji nemaju mira ni 1. januara, vrijeme je za organizaciju. Ako si tokom praznika osvježio/la svoj ormar s nekoliko novih odjevnih predmeta, možda je vrijeme da svojim starima pronađeš novi dom. Pregledaj svu svoju odjeću i doniraj sve što ti više nije potrebno. Možda nije zabavno, ali razmisli i o čišćenju kuće i organizovanju. Prostor bez nereda je najbolji način da postaviš pravi ton za hvatanje u koštac sa godinom koja je pred nama.

Digitalno čišćenje

Nikad nemaš prostora na telefonu, dekstop računara ti je u haosu? Odvoji dan za digitalno čišćenje. Obriši sve što ti ne treba i oslobodi svoj digitalni prostor.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum