Trenutno čitaš
Kako je Kylie Minogue osvojila TikTok generaciju?

Kako je Kylie Minogue osvojila TikTok generaciju?

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Skromnost, dopadljivost i ranjivost australijske zvijezde pomogli su njenoj trajnoj privlačnosti, a sada, 36 godina nakon singla I Should Be So Lucky, pop princeza je osvojila TikTok generaciju.

Kako puni 55 godina, Kylie Minogue se vraća na vrh top-lista sa singlom Padam Padam, inspirisanom istoimenom pjesmom Edith Piaf iz 1951. godine. Pjesma je zauzela vrh UK Big Top 40 liste, postavši njen singl s najvišim usponom na top listama od Into the Blue iz 2014.

“Hvala, hvala”, rekla je Minogue na svom rođendanskom Instagram postu: “Srce mi puca od radosti.”

Štaviše, mladi pokreću fenomen Padam Padam. Prilikom objavljivanja, singl je bio namijenjen starijoj publici. Tada je publika generacije Z i TikToka uhvatila zarazu Padam Padam. Svidjeli su im se zarazni retro ritmovi. Oduševili su se dijeljenjem šik videa (Minogue, sva u crvenom glamuru). Raspravljali su o značenju naslova (kucanje srca). Objavili su svoje plesne koreografije Padam Padam. Ovo je, dakle, priroda moderne slave vođene aplikacijama: TikTok uhvati nešto – ili nekoga – što mu se sviđa i sve to izbije u vulkanskoj lavi među generacijama.

Koja je tajna njenog dugogodišnjeg uspjeha? Na vrhu liste: dopadljivost. To stvara bazu obožavatelja koja ju nikada ne napušta.  Još jedno obilježje njene duge karijere je radna etika. Došlo je do prisilne pauze kada joj je dijagnostifikovan rak dojke 2005. godine, za koji je kasnije primijetila da je promijenio njen stav prema životu. Osim toga, godinama je aktivno prisutna na sceni. Za nekoga čija je karijera prožeta glamurom, Minogue takođe ima dar za normalnost.

„Upravo sam napunila 55 godina. Ja sam na vrhu top-lista. Preživjela sam zastrašujući rak dojke. Neka sam prokleta ako se budem pretvarala da sam dan mlađa nego što jesam,” rekla je Kylie.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum