Trenutno čitaš
3 savjeta za bolju produktivnost tokom svakog dana

3 savjeta za bolju produktivnost tokom svakog dana

Živimo u prilično stresnom vremenu. Imamo društvene mreže sa kojima se „suočavamo“, želimo putovati, želimo kupiti stvari koje nam se sviđaju, želimo biti uspješni i srećni, imati dobar posao i lista ide dalje. Loša organizacija vremena i nesposobnost obavljanja zadataka u određenom vremenskom roku nam upravo dolaze od odvlačenja pažnje.

Sve to nam može donijeti mnogo stresa. Ali nema razloga za očaj jer postoji niz metoda i taktika kojima možeš povećati svoju produktivnost. Donosimo ti 3 savjeta koja možeš primijeniti svakodnevno za bolju produktivnost.

Fpto: Pexels

Ustani rano

Benefiti koje donosi rano ustajanje i buđenje ništa ne može da zamjeni. Naučno je dokazano da ljudi koji ustaju rano su manje pod stresom i da su srećniji. Takođe, bestseller knjige Robina Šarme Budni u 5 i vaš je čitav svijet još je  jedan dokaz koliko rano ustajanje donosi benefita. Ranoranioci nemaju problem sa padom energije tokom radnog vremena i mnogo su produktivnij. Osim toga, manje su skloni visokokaloričnoj hrani i manje su razdražljivi. Bitno je uspostaviti rutinu redovnog rasporeda spavanja, što znači odlazak u krevet i buđenje uvijek u isto vrijeme što će vremenom dovesti do kvalitetnijeg sna, a samim tim poboljšati i energiju i čitav imunološki sisistem.

Fpto: Pexels

Postavi jasne ciljeve

Definisanje jasnih i specifičnih ciljeva ključno je za povećanje produktivnosti. Kada znaš šta želiš postići i imaš svoju dnevnu to do listu lakše je fokusirati se na zadatke i metode njihovog ostvarivanja. Tokom dana pogledaj nekoliko puta svoju to do listu i precrtaj urađene zadatke. Takođe, ova lista će ti dati uvid i u to šta nije završeno i kakve promjene napraviti da se zadaci završe.

Pročitaj
modra špilja biševo

Upravljaj svojim vremenom

Iskoristi tehnike poput Pomodoro koja uključuje 25 minuta fokusiranog rada, nakog čega slijedi petominutna pauza. Takođe, pokušaj smanjiti ili eliminisati ometanje poput društvenih mreža tokom radnog vremena. Postavljanje vremenskih ograničenja u izvršavanju nekog zadatka može ti pomoći da ostaneš u fokusu dok radiš na nekom zadtku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum