Trenutno čitaš
Kako dekorisati balkon ili baštu za jesen?

Kako dekorisati balkon ili baštu za jesen?

Jesen je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih godišnjih doba. Hladnije vrijeme nam dopušta da se ušuškamo u dekicu i uživamo u čaju ili toploj čokoladi. Ako imaš balkon ili baštu, sigurno uživaš i u zlatnim i bakarnim bojama drveća i jesenskim voćnim plodovima. Kako učiniti ovaj jesenji ugođaj još ljepšim? Donosimo ti nekoliko trikova, kako da dodatno uljepšaš svoj omiljeni kutak u stanu ili dvorištu.

dekorisati balkon za jesen
Foto: JAY WILDE
Dekorativni predmeti

Postoje neki predmeti, koji jednostavno neodoljivo podsjećaju na jesen. To mogu biti karirane dekice u bojama jeseni: žutoj, narandžastoj, bordo. Ovdje se sjajno uklapaju i pletene stvari: od pletenog baštenskog namještaja do navlaka za jastuke, pletenih obloga za saksije ili makramea i sl.

Dašak romantike donose i mirisne svijeće, lampioni, posuđe i saksije od gline ili zemljanih tonova. Dekorativni predmeti od drveta u retro fazonu su takođe dobar izbor. Izaberi stalak za cvijeće u obliku drvenih ljestvica ili drveno burence kao saksiju za veće biljke.

dekorisati balkon za jesen
Foto: CARSON DOWNING

Na balkon možeš postaviti tepih, koji će učiniti mjesto toplijim, bar vizuelno. Ukoliko nemaš stolnjak na svom baštenskom stolu, sada je idealno vrijeme da staviš neki sezonski. Uživaj u igri stvaranja ugođaja i inspiracija će nadolaziti.

Ukoliko nemaš baštenski namještaj, možeš se poslužiti jednostavnim stvarima poput nekog lijepog panja ili bala sijena koje su jako dekorativne i savršene za jesenji ugođaj. Postavi ovu improvizovanu baštu ispod većeg drveta i čekaj da na nju padne osušeno lišće – imaćeš bajkovitu jesen.

dekorisati balkon za jesen
Foto: pinterest.com
Biljke

Tvoja savršena jesenja bašta ili balkon ne mogu bez biljaka. Jesen donosi mnoge plodove, koji treba samo da ubereš. Jabuke, grožđe, kruške, kestenje, dunje, orasi, gljive, ukrasne tikvice i bundeve… Bundeve su simbol jeseni, njih jednostavno ne možeš da preskočiš.

Pročitaj

Kada je u pitanju cvijeće, hrizanteme u žutoj, narandžastoj i bordo boji su takođe neizostavan detalj jesenje bašte i balkona. Pored hrizantema tu su maćuhice, jesenje astre, dekorativni kupus, vrijesak.

Suve grane, lišće i šišarke, uz malo mašte i šarenog ili rustičnog platna, mogu postati zanimljiv jesenji ukras. Mogućnosti su neograničene. Uživaj u darovima prirode i svom savršenom jesenjem kutku!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum