Trenutno čitaš
Kako da napraviš pizza salatu popularnu na TikTok-u?

Kako da napraviš pizza salatu popularnu na TikTok-u?

Bingo - Vikend akcija
Bingo - Vikend akcija

Podatak da je pizza salata trenutno u trendu na TikTok-u može biti pomalo zbunjujuć. Uostalom, kako jedno jelo može biti i pizza i salata? Naravno, svoju picu možeš filovati sa tonom sastojaka nalik salati, ali ovo popularno jelo je zapravo salata koja ima ukus baš kao pizza. Ako želiš da probaš da li je s pravom popularna, evo kako da napraviš pizza salatu sa TikToka.

facebook.com/sproutfoodco/

Prema Sprout & Co (@sprout_and_co), koji je osmislio ovaj recept za salatu za pizzu, ova salata “ima ukus pizze” i zvanično se zove Toskanska pizza salata. Jedan zalogaj zatvorenih očiju mogao bi te uvjeriti da si umjesto salate pojeo/pojela parče pizze. Iako je ovaj recept podijeljen još u julu, zahvaljujući nedavnom pokušaju TikTokera @wishbonekitchen da napravi ovu pizza salatu kod kuće, pizza salata ima novi život na feed-u. Mnogi TikTokeri su čak pokušali da ponovo kreiraju ovaj recept.

facebook.com/sproutfoodco/

Naravno, pizza salata je malo komplikovanija od obične salate koju možeš napraviti od sastojaka u frižideru. Ova salata ima nekoliko koraka koji zahtijevaju malo kuhanja i pečenja, ali sve je vrijedno truda za autentični ukus pizze koji ćeš dobiti od svoje salate.

facebook.com/sproutfoodco

Prvo, treba da ispečeš u rerni paradajz sa medom, komoračem, maslinovim uljem, svežim origanom i solju u dok ne dobiješ „zapečeno na vrhu i nevjerovatnu karamelu na dnu“. Zatim, treba napraviti vinegret od pečenog bijelog luka koji će ići na vrh pizza salate. Ispeci češnjeve bijelog luka i stavi ih u blender sa misom, dijon senfom, žumancem, šeri sirćetom, limunom, medom, solju i biberom prije nego što pomješaš sa malo maslinovog ulja.

facebook.com/sproutfoodco/

Ostali dodaci za salatu uključuju pečeni patlidžan, krutone i bademe pečene sa komoračem, solju i maslinovim uljem, kao i salsu od kapara. Za ovaj korak trebaće ti daska za rezanje. Nasjeckaj malo crvenog luka i peršina, te pomiješaj s kaparima, a to je salsa od kapara.

facebook.com/sproutfoodco

Konačno, potrebna ti je baza, a to će za toskansku pizza salatu biti kelj. Sitno nasjeckaj kelj i stavi ga u zdjelu. Dodaj svoju salsu od kapara, bademe, krutone, patlidžane i vinegret od bijelog luka. Kada se sve sjedini, dodaj paradajz na vrh sa sirom po želji, ljutim čilijem i medom od origana.

Pročitaj
nutritivna bomba

Javi nam da li i tvoja salata ima ukus pizze.

Prijatno!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum