Trenutno čitaš
Kako će retrogradni Merkur uticati na svaki horoskopski znak?

Kako će retrogradni Merkur uticati na svaki horoskopski znak?

Bingo Kataloška Akcija
Bingo Kataloška Akcija

Ako se već osjećate umorno i dezorijentisano – kao da jednostavno niste svoji – postoji velika šansa da za to krivite retrogradni Merkur. Od 29. decembra do 18. januara planeta komunikacije će se retrogradno kretati u ozbiljnom Jarcu. 

Iako retrogradni Merkur u osnovi svi univerzalno ne vole, važno je zapamtiti da ovo iskustvo zaista nije kraj svijeta. Na kraju krajeva, događa se 3 do 4 puta godišnje, što znači da vam retrogradni Merkur nije samo poznato iskustvo, već i sastavni dio vašeg godišnjeg putovanja!

Ultra magazin

Ova retrogradnost traje oko tri sedmice i ima način da izvuče nerazjašnjenu dramu iz vaše prošlosti, posebno ako je razgovor ostavljen predugo na “čekanju”. Dok Merkur počinje da se okreće unazad, on skreće pažnju na situacije koje ostaju neriješene, pružajući vam mogućnost da ostavite prošlost iza sebe.

Međutim, imajmo na umu i da retrogradni Merkur nalazi radost u tome što naše živote učini maksimalno nezgodnim. Možete očekivati povećanje kašnjenja, frustracija, pogrešnih komunikacija, pa čak i tehnoloških nezgoda. A kada je Merkur retrogradan, planovi se rijetko kada zacrtavaju, tako da nije najidealnije vrijeme za potpisivanje ugovora ili donošenje odluka koje mijenjaju život. Po istom principu, to ne znači da treba da živite u strahu, jer ponekad zaista nemate izbora nego da uradite stvari na svoj način.

Budući da ova retrogradnost počinje u Jarcu, kardinalnom zemljanom znaku povezanom s karmom i odlučnošću, možete očekivati da će vam ovo iskustvo postaviti nekoliko prepreka na putu.

Ne plašite se suočavanja sa izazovima, jer Jarac uvijek nađe način da vas nagradi za naporan rad. A budući da je 24. stepen poznat kao stepen Riba – i njegova povezanost sa empatijom i opraštanjem – možete očekivati da će mnogi od nas biti spremni prihvatiti izvinjenje, pomiriti se i krenuti naprijed. Ovaj retrogradni Merkur ima potencijal da bude još transformativniji nego inače.

Foto: ultra magazin

Pročitaj kako će retrogradni Merkur uticati na tvoj horoskopski znak:

Ovan

Vrijeme je da nakratko ostavite po strani svoju takmičarsku ličnost, jer se Merkur retrogradno kreće kroz vašu 10. kuću karijere od 29. decembra. Ovo će vjerovatno odgoditi neke od vaših profesionalnih planova, posebno ako su bili na klimavim nogama. Vrijeme je da razmišljate izvan okvira kada je u pitanju rješavanje problema u vezi s poslom, jer ne možete se uvijek osloniti na nekoga da to uradi umjesto vas. Međutim, ovi izazovi će vas podsjetiti i kako ste se nosili sa sličnim dilemama u prošlosti. Kako možete prihvatiti ova iskustva i dozvoliti im da vam pomognu u sljedećem potezu?

Nakon što Merkur krene direktno 18. januara, imaćete mnogo bolje razumijevanje o tome koji je vaš sljedeći korak u karijeri. Možda ćete čak biti spremni da se vratite na poziciju puni samopouzdanja, znanja i snage! Ostanite skromni, jer svako ima nešto što je morao naučiti tokom ove retrogradnosti.

Bik

Osjećate se pomalo izgubljeno? Ako je tako, nije ni čudo, jer će Merkur 29. decembra stajati retrogradno u vašoj devetoj kući putovanja i ekspanzije. Ovo bi vas moglo odvesti na neočekivani put, pa prihvatite zaobilaznice i kašnjenja koja će vas prisiliti da idete manje provjerenim putem. U trenucima kada se osjećate nepovezano produbljujete svoj osjećaj vjere, jer život uvijek ima način da vas vrati kući baš kada mislite da ste potpuno skrenuli sa kursa.

Jednom kada Merkur krene direktno 18. januara, možda ćete osjetiti kako vam se vraća osjećaj pravca, posebno ako se fokusirate na ono što vas zanima i u šta vjerujete. Do trenutka kada se ova retrogradnost završi, vi ćete naučiti nešto vrijedno i doživjeti nešto što nikada niste mogli sami planirati.

Blizanci

Možda ste raspoloženi da izmirite dugove i procjenite nivo povrata na svoja ulaganja. Na kraju krajeva, Merkur će 29. decembra biti retrogradan u vašoj osmoj kući transakcija, što može dovesti do nekih finansijskih zagonetki koje i dalje zahtijevaju vašu pažnju. Međutim, ova retrogradnost takođe može imati manje veze sa novcem, a više sa procesom puštanja i novih početaka. Možda ćete shvatiti da ste ostali u nekoj situaciji daleko nakon isteka roka. Vrijeme je da se pomirite s gubicima i oslobodite.

Kada Merkur 18. januara krene direktno, bićete spremni da odbacite sve i nastavite dalje (slično kao feniks koji se diže iz pepela). Bićete u boljoj poziciji da postavite granice i izliječite se od gubitaka koje ste doživjeli tokom 2022. Nemojte pogriješiti – 2023. je puna potencijala za vas.

Ultra magazin

Rak

Pripremite se da duboko zaronite u svoje veze. Vrijeme je da procijenite cjelokupno vaše razumijevanje harmonije i zajedništva, jer će se Merkur 29. decembra retrogradno kretati u vašoj sedmoj kući partnerstva. Ovo može dovesti do traume slomljenog srca i prethodnih razočarenja, ali samo zato da uvidite koliko ste napredovali.

Kada Merkur 18. januara krene direktno, probleme u komunikaciji sa vašim partnerima, poslovnim i privatnim biće lakše izgladiti. Možda ćete se pomiriti s određenim vezama koje ste spremni ostaviti za sobom (i vezama za koje ste raspoloženi da ponovo započnete).

Lav

Kada retrogradni Merkur počne 29. decembra, to će označiti početak velikog remonta na ličnom nivou. Vrijeme je da sagledate navike na koje se oslanjate i rutine koje vas nose kroz dan. Podržavaju li vaš rast i napredak? Daju li vam osjećaj postignuća, a da ne iscrpljuju vašu energiju? Vrijeme je da preispitate metode, režime i rituale po kojima živite.

Kada Merkur 18. januara krene direktno, možda ćete usvojiti neke svakodnevne dobre navike. Produktivnost je poput mišića; naporno radite, ali vam je potreban i adekvatan odmor. Nemojte previše razmišljati o procesu, jer sve počinje korak po korak.

Djevica

Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da će ova retrogradnost sigurno uticati na vas. Kada počne 29. decembra, retrogradno će stati u vašu petu kuću zadovoljstva, požude i kreativnosti, što bi moglo smanjiti strast u vašoj trenutnoj vezi. Međutim, postoji velika šansa da se ponovo povežete sa starim ljubavnikom, što će vas podsjetiti na osjećaj koji vam je nedostajao. To bi vas čak moglo podstaći da nastavite sa kreativnim projektom od kojeg ste odustali.

Jednom kada Merkur 18. januara krene direktno, možete osjetiti da vam se kreativni sokovi počinju vraćati. Možda ćete čak biti raspoloženi za novu ljubav ili spremni da poboljšate romantiku u vašoj vezi. Bilo kako bilo, ovaj retrogradni Merkur ne izgleda kao smak svijeta, jer će doći i sa mnogo lijepih iskustava.

Ultra magazin

Vaga

Možda volite ljubav, ali to ne znači da je kućno okruženje puno ljubavi bez problema. Da li se vi i vaša porodica suočavate sa nesuglasicama? Kako se Merkur retrogradno stacionira u vašoj četvrtoj kući doma i porodice 29. decembra, to će vas ohrabriti da poboljšate svoj odnos sa bližnjima.

Nakon što Merkur 18. januara krene direktno, možda ćete naći snage da riješite sukobe u svojoj porodici i postavite potrebne granice kako biste se zaštitili. Na kraju krajeva, bavljenje porodičnim i kućnim problemima može biti iscrpljujuće, ali važno je zapamtiti da imate svu moć da stvorite dom i porodicu svojih snova. Sve počinje s vašom hrabrošću da promijenite stvari.

Pročitaj

Škorpija

Ne zaboravite da razmislite prije nego što progovorite. Uostalom, ovo retrogradno kretanje Merkura će se dogoditi u vašoj trećoj kući komunikacije, što bi moglo dovesti do razgovora koji se nisu završili na najbolji način. Međutim, glavna stvar koju trebate zapamtiti je da triput provjerite svu korespondenciju i pobrinite se da napravite kopiju važnih dokumenata, jer tehničke greške mogu biti neizbježne.

Kada Merkur 18. januara krene direktno, možda ćete konačno doći do zaključka u vezi sa sukobom ili beskrajnim razgovorom. Dozvolite ovoj retrogradnosti da vam pokaže kako da pronađete prave riječi da kažete ono što želite i ohrabri vas da komunicirate s namjerom. Na kraju krajeva, sve je u vašem pristupu!

Strijelac

Upravo ste stigli do kraja sezone Strijelca, što znači da ste mnogo razmišljali o tome koliko ste odrasli kao osoba u protekloj godini! Međutim, kako Merkur postaje retrogradan 29. decembra, to će dovesti u pitanje vaše cjelokupno samopoštovanje, posebno ako ste se kladili na sve pogrešne stvari. Odvijajući se u vašoj drugoj kući stabilnosti i samopoštovanja, ova retrogradnost može ostaviti osjećaj nekih nezadovoljenih potreba. Međutim, to će vas takođe podstaknuti da preispitate ono s čime ste odabrali da uskladite svoje vrijednosti.

Jednom kada Merkur 18. januara krene direktno, finansijska pitanja će se početi rješavati sama od sebe, posebno ako ste radili na korigovanju svog odnosa s novcem. Zapamtite – ako vjerujete da novac ne zaslužujete ili ga nikada nećete imati, postaje mnogo teže vidjeti finansijske prilike kada su one ispred vas!

Ultra magazin

Jarac

Odvijajući se u vašoj prvoj kući, Merkur će 29. decembra stajati retrogradno, a iskustvo bi moglo dovesti do potpune ponovne evaluacije sebe. Ko sam ja? I ne, ne govorimo o tome ko si kad te neko drugi treba. Govorimo o pravom tebi. Vrijeme je da se prisjetite osobe koja ste oduvijek bili, posebno ako ste tu osobu zanemarili zarad tuđih potreba.

Jednom kada Merkur 18. januara krene direktno, možda ćete se osjećati kao druga osoba (ili barem iskrenija verzija osobe koja već jeste). Nemojte se plašiti da pogledate unutra tokom ove retrogradnosti, jer ćete možda biti manje skloni da se izrazite drugima, a više raspoloženi za razgovor sa samim sobom.

Vodolija

Pripremite se da duboko zaronite u svoju psihu. Na kraju krajeva, Merkur je stacioniran retrogradno u vašoj duhovnoj 12. kući od 29. decembra, što bi vas moglo dovesti licem u lice sa nekim od vaših unutrašnjih demona. Međutim, vaša volja za uspjehom jača je od svih strahova koje možda imate. Iako ćete se tokom ovog vremena možda osjećati mirnije i rezervisanije, ovaj odmak od društvene scene takođe daje vašoj podsvijesti priliku da sastavi ono što vam se čini da nedostaje.

Nakon što Merkur 18. januara krene direktno, možete se osjećati kao da se budite iz dugog sna ispunjenog usponima i padovima. Možda ćete se osjećati odmornije, kao da je vaša podsvijest konačno dobila priliku da se odmori od svih gužvi u protekloj godini. Iskoristite ovo retrogradno kretanje da prihvatite oprost i da istinski radite na otpuštanju onoga što više nije vaša odgovornost da nosite.

Ribe

Ne osjećate euforiju? Ako je tako, ima smisla, jer se Merkur retrogradno stacionira u vašoj 11. kući zajednice 29. decembra, zbog čega ćete možda ostaviti osjećaj da napuštate zabavu iako ste tek stigli. Ako ste u sukobu sa svojim društvom, možda je vrijeme da komunicirate i dođete do onoga što je pošlo po zlu. Međutim, ovo možda uopšte ne ukazuje na probleme u vašoj grupi prijatelja. Umjesto toga, govori o procesu ponovnog povezivanja sa starim kolegama, poznanicima i saigračima s kojima ste izgubili kontakt. Na kraju krajeva, možda će vas nešto naučiti. Pripremite se da naučite mnogo o tome šta čini dobar tim koji radi zajedno, a ne jedan protiv drugog.

Nakon što Merkur 18. januara krene direktno, počinjete imati pozitivniji i zdraviji stav prema svojim vršnjacima. Iako se možda osjećate sigurni u svoju odluku da stvorite distancu između sebe i ljudi koje ste prerasli u ovom trenutku svog života, takođe stvarate prostor za nove ljude da uđu u vaš svijet. Prigrlite sve nove prijatelje koje ćete steći u 2023.!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum