Trenutno čitaš
Kako će mladi mjesec u Strijelcu uticati na tvoj znak zodijaka?

Kako će mladi mjesec u Strijelcu uticati na tvoj znak zodijaka?

Bingo Group
Bingo Group

Kao promjenjivi vatreni znak, Strijelac se bavi istraživanjem mogućnosti koje postoje izvan granica vaše zone udobnosti, ohrabrujući sve da razmišljaju izvan okvira i prigrle nove filozofije. Dok se Sunce i Mjesec pripremaju da se povežu u ovom vatrenom znaku, mlad mjesec 23. novembra 2022. u Strijelcu uticaće na sposobnost svakog znaka da sanja velike snove, bez ikakvih granica ili ograničenja. 

Ultra magazin

Ova lunacija će naglasiti šta je moguće kada sebi dozvolite da se odmaknete i prihvatite širu sliku. Kako Jupiter, vladar ovog mladog mjeseca, kreće direktno na isti dan, savršeno je vrijeme za akciju. Jupiter koji se nalazi u Ribama, jednom od znakova njegove vladavine, označava savršeno vrijeme za  postavljanje namjera oko svojih nada i snova. Nijedna želja nije van granica.

Ovan 

23. novembra, sunce i mjesec će se okupiti u vašoj devetoj kući znanja, mudrosti i putovanja, nudeći nove početke pune nade u vezi s vašim ličnim filozofijama. Sada je sjajno vrijeme da istražujete svijet, na koji god način smatrate prikladnim. Bilo da se radi o spontanom putovanju, upuštanju u uzbudljivo novo istraživanje ili upuštanju u strastvenu debatu sa prijateljem, bićete željni da kažete svoju istinu i date prioritet oslobađajućim iskustvima. S direktnim stacioniranjem Jupitera, biće vam lako unaprijediti sve svoje nade i snove.

Ultra magazin

Sa Marsom, vašim planetarnim vladarom, koji je trenutno retrogradan, možda se u posljednje vrijeme osjećate dodatno nemirno. Novembarski mlad mjesec daje vam prijeko potrebnu energiju za istraživanje izvan zone udobnosti i pronalaženje inspiracije. Očekujte promjene u vašim odnosima, kao što je donošenje odluka da napravite sljedeći korak ka posvećenosti. To bi mogla biti moguća veza iz vaše prošlosti ili prekid veze i zatvaranje poglavlja – na ovaj ili onaj način, stvari će se promijeniti!

Bik 

Kada se Sunce i Mjesec spoje 23. novembra, uslijediće novi počeci u pogledu novca i zajedničkih resursa. Ova vatrena lunacija će vas podstaknuti da sanjate velike snove u ovoj oblasti i razmotrite mogućnosti koje su vam dostupne ako sebi dozvolite da izađete iz svoje zone udobnosti. Ovo može izgledati kao povjerenje u podršku koju vam voljena osoba nudi ili upuštanje u novu finansijsku priliku. U svakom slučaju, pozvani ste da proširite svoje horizonte, zato se nemojte plašiti da malo izađete iz svoje zone udobnosti.

Ultra magazin

Ovaj mladi mjesec može djelovati kao radikalna transformacija, zato prihvatite promjene. Možda ste se osećali posebno tromo zbog Marsovog retrogradnog kretanja, ali vatrena energija ove lunacije daje vam samopouzdanje da kažete c’est la vie, dok idete za onim što želite. “Najbolje što možete učiniti tokom ovog mladog mjeseca je da se vratite u kontakt s ljudima, aktivnostima i hobijima koji će vam pomoći da se osjećate bezbrižno i slobodnog duha. Zaslužili ste to.

Blizanci

Mladi mjesec će otvoriti nove početke u vašim romantičnim vezama i partnerstvima. Vaše veze imaju potencijal da vas nauče mnogo, i iako to možda nije na način na koji obično volite da učite, ova iskustva su i dalje prilično upečatljiva. Sada je savršeno vrijeme da zamislite šta je moguće u vašim vezama. U šta bi se ova veza potencijalno mogla pretvoriti, kada sebi dozvolite da sanjate velike snove? Sada je savršeno vrijeme da pogledate širu sliku. Vaše veze će vam možda moći ponuditi više nego što ste ikada zamišljali.

Ultra magazin

Stvari se zahuktavaju u vašem partnerskom sektoru – lijepa promjena tempa od retrogradnog Marsa, koji vas je tjerao u hibernaciju. Spustite oprez i iskoristite energiju vatrenog znaka da vratite moć u svoje veze. Ovaj mlad mjesec u vašem sestrinskom znaku Strijelca je savršeno vrijeme da prihvatite svoja osjećanja, pustite sve da izađe i ostavite iza sebe.

Rak

Dok se Sunce i Mjesec spajaju u vašoj šestoj kući rutina, navika i rituala 23. novembra, bićete ohrabreni da razmislite o mogućnostima koje vam svakodnevne aktivnosti mogu ponuditi. Kako izgleda vaš idealan svakodnevni život? Vi ste neko ko ima koristi od zadržavanja slobode u svojim rutinama, a ovaj mladi mjesec je savršeno vrijeme da počnete iznova.

Ultra magazin

Odvažna energija mladog mjeseca predstavlja savršeno vrijeme za povlačenje nazad u svoje utočište. Dobar je trenutak da uvedete nove navike i prakse u svoje svakodnevne rituale. Vrijeme je da odvojite malo vremena za sebe. A sa Jupiterom, planetom vaše egzaltacije, koja završava svoju retrogradnost, sve emocije će izaći na površinu.

Lav

23. novembra, Sunce i Mjesec će donijeti nove početke pune nade u vašu petu kuću kreativnih traganja, zabave i zadovoljstva. Ako ste čekali pravo vrijeme da se upustite u novi strastveni projekat, sada je vrijeme, sve dok ga održavate bezbrižnim i ugodnim. Sada nije vrijeme da sebe shvaćate previše ozbiljno, zato ne brinite ako se čini da se aktivnostima u koje se sada upuštate ne nazire kraj. Dozvolite sebi da živite u trenutku i istražite sve stvari zbog kojih se osjećate dobro. Trenutno nema ograničenja na vidiku.

Ultra magazin

Kolega vatreni znak Strijelac preplavljuje vas inspiracijom. Ovo dolazi nakon teške sezone Škorpije, u kojoj ste se osjećali sentimentalno. Mladi mjesec u Strijelcu će vam dati priliku da zastanete i prigrlite plodove svog rada. Priuštite si poseban izlazak ili izađite s prijateljima da se malo opustite. Sada se osjećate dodatno samouvjereno i bezbrižno – prihvatite to!

Devica 

Vrijeme je da se oslobodite, Djevice, i iako vam je ovo možda nepoznata energija, svakako je neophodna. Kako mlad mjesec u Strijelcu predstavlja nove početke u vašem domu i privatnom životu, bićete željni istražiti nove mogućnosti u ovoj oblasti. Sada je savršeno vrijeme za renoviranje ili preuređenje. Ako ste se osjećali nemirno, možda je vrijeme da u svoj dom unesete malo svježe, uzbudljive energije. Bitno je da vaš dom bude bez ikakvih ograničenja, stoga nemojte oklijevati da oslobodite malo prostora poklanjanjem stvari ili čišćenjem. Sve što sada stvara više prostora ovdje je nevjerovatno korisno.

Ultra magazin

Ne zaboravite da se oslonite na porodicu ili bliska prijateljstva — ne morate raditi sami! Srećom, mlad mjesec zajedno sa Jupiterom u vašem sestrinskom znaku Riba pružiće vam novi pogled na stvari.  Prihvatite spori trenutak i dajte sebi vremena da se osjećate dobro.

Vaga

23. novembra, Sunce i Mjesec će se povezati u vašoj trećoj kući misli i ideja, bićete željni da izrazite svoje mišljenje i ideje sa drugima. Kao mirotvorac zodijaka, obično niste ljubitelj dijeljenja perspektiva s kojima se drugi možda ne slažu, ali ćete se sada osjećati mnogo asertivnije i iskrenije nego inače. Drugi su željni slušanja. Sve što vam omogućava da istražite svoj um je dobra ideja.

Ultra magazin

Mladi mjesec vas inspiriše da izoštrite neke od svojih vještina. Vaša direktnost i iskrenost sada će vas odvesti daleko, ali budite oprezni, jer energija Strijelca često ide tankom linijom između iskrenosti i grubosti – ne zaboravite da govorite iz srca. Naročito ste se mučili u svojoj karijeri, ali izgleda da vam se romansa ušuljala u srce. Ko kaže da ne možete imati oboje? Ova lunacija vas podsjeća da znate šta želite, i uz malo napornog rada i puno iskrenosti, možete to imati!

Škorpija 

Konačno ćete se odmoriti od svog haosa, jer mlad mjesec u Strijelcu donosi optimistične i pune nade nove početke u polju novca. Odličan je trenutak da razmislite o mogućnostima koje vam novac može ponuditi, bilo da se radi o novoj prilici za posao ili o važnoj kupovini.

Ultra magazin

Iako su vas ogromne promjene možda izbacile iz ravnoteže, živa energija mladog mjeseca vam daje samopouzdanje da kažete NE kada želite, a da se ne osjećate krivim zbog toga. S obzirom da je ova lunacija prva u neko vrijeme na koju ne utiče energija pomračenja, to će biti i prva na kojoj ćete testirati nove granice. Ne dozvolite da mišljenje drugih o vama utiče na ono što znate da je istina.

Pročitaj

Strijelac 

Došlo je vaše doba godine, a ovaj mlad mjesec u vašoj prvoj kući pokreće stvari. Kako vaš vladar karte, Jupiter, takođe kreće direktno na ovaj dan, osjetićete povećanje energije kako se ova planeta ubrzava na nebu. Ako ste čekali pravo vrijeme da se upustite u novu avanturu, vrijeme je sada. Vrijeme je da date prioritet svom ličnom putovanju, stoga se nemojte plašiti da budete malo spontaniji. Ovaj mladi mjesec vam omogućava da razjasnite svoje trenutne nade i snove, pa ako ste se osjećali nesigurno, očekujte malo jasnoće sada.

Ultra magazin

Ovaj mladi mjesec u vašem znaku inspiriše vas da više rizikujete i istražujete uzbudljiva mjesta (bukvalno i figurativno). Sunce, Mjesec i Venera su u vašem znaku. Sve, od flertovanja preko komunikacije do prilika za posao, sada je lakše ostvariti, pa pucajte na ono što vam je nedavno zapalo za oko.

Jarac 

23. novembra, Sunce i Mjesec spojiće se u znaku Strijelca koji je orijentisan na slobodu, donoseći nadu i želju za širenjem u vaš unutrašnji svijet. Kako vas vaš trenutni način razmišljanja pokreće naprijed? Iako možda cijenite disciplinu izvana, bitno je da iznutra osjećate slobodu. Nemojte se plašiti da se oslobodite.

Ultra magazin

Odlično je vrijeme za pauzu i introspekciju. Mladi mjesec daje velika otkrića u retrospektivi, omogućavajući vam da izbacite neželjenu energiju i — na kraju — podsjećajući vas da život ne shvatate previše ozbiljno. Uvijek se trudite da poboljšate sebe, a kao rezultat toga, primate k srcu mišljenje svojih najmilijih o vama. Uzmite ovu lunaciju da pregledate sve stvari koje ste postigli ove godine i sagledajte kuda želite ići.

Vodolija

Kako se Sunce i Mjesec spoje u znaku slobodoumnog Strijelca 23. novembra, novi počeci će biti pokrenuti unutar vaših prijateljstava, zajednice i društvenih grupa. Odličan je period za druženje, i iako ste skloni da budete usamljenici zodijaka, sada ćete sigurno žudjeti za vezom. Bitno je da vas odnosi oslobode, a na ovaj dan možete upoznati nekoga ko ističe vašu spontanu stranu. Kao Saturnovac, niste uvijek neko ko donosi impulsivne odluke, ali danas je savršen dan za to. Dobra stvar je, bez obzira šta na kraju uradite, bićete u dobrom društvu.

Ultra magazin

Oslanjanje na vašu zajednicu i krug prijatelja vam pomaže na vašem putu. Ali ovaj mlad mjesec vas podsjeća i na važnost odmora i usporavanja – posebno s retrogradnim Marsom koji donosi turbulencije u vašoj kući užitka i igre.

Ribe 

23. novembra, Sunce i Mjesec spojiće se u znaku Strijelca koji je pun nade i optimizma, donoseći obećavajuće nove početke u vašoj karijeri i profesionalnom životu. S vašim vladarom karte, Jupiterom, koji se takođe kreće direktno na ovaj dan, nebo je granica. Dozvolite sebi da zamislite šta je za vas moguće u vašoj karijeri, bez obzira koliko to drugima zvuči nerealno. Ako to možete sanjati, možete to i ostvariti.

Ultra magazin

Mladi mjesec čini da se osjećate pomalo ranjivo, ali ne dozvolite da vas to zastraši. Ovo je sjajno vrijeme da se fokusirate na područja koja vam pomažu da zablistate, posebno sa sretnim Jupiterom koji kruži oko vašeg znaka. Mladi mjesec u Strijelcu će zapaliti kreativnu iskru u vašem srcu za posao ili možda čak i stari romantični plamen.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum