Trenutno čitaš
Jupiter konačno kreće direktno u Ribama! Evo šta trebaš znati.

Jupiter konačno kreće direktno u Ribama! Evo šta trebaš znati.

Bingo Group
Bingo Group

Ova jesen je bila astrološki veoma teška, ali Jupiter kreće direktno u Ribama 23. novembra, prosperitetan i divan tranzit, koji mijenja narativ.

Nakon užurbane sezone pomračenja koja je završila turbulentnim punim mjesecom u novembru 2022. godine, više smo nego spremni da planeta sreće, rasta i širenja učini svoje. Kada je Jupiter direktan, spremni ste da preduzmete akciju i iskoristite nalet sreće da pomjerite granice i savladate prepreke na putu.

Ultra magazin

23. novembra će se završiti četvoromjesečni retrogradni period. Iako se riječ “retrogradno” čini sinonimom za “haos”, Jupiter je prilično laka planeta za rad. Njegova retrogradnost nam omogućava da izbrusimo svoje ciljeve, a kada planeta ponovo počne svoje linearno kretanje, možemo očekivati ​​da ćemo zaroniti pravo u naše strasti, pogotovo jer će biti direktan u vodenom znaku.

Jupiter je retrogradan oko četiri mjeseca svake godine, tako da je retrogradan otprilike jednu trećinu svake godine. Budući da Jupiter vlada ekspanzijom i prilikama, retrogradni Jupiter ima tendenciju da to uspori, a mi ne osjećamo da imamo toliko opcija. Što se naročito osjetilo kada je retrogradni Jupiter bio u Ovnu, jer je Vatreni znak Ovan, znak koji preuzima inicijativu i kreće u nove početke, pa smo možda bili u zastoju u tom periodu.

Jupiter je prirodna vladajuća planeta Strijelca, Vatrenog i promjenjivog znaka koji je vrlo aktivan. Kada se Jupiter okrene direktno 23. novembra, isti dan ćemo imati i mlad mjesec u Strijelcu! Ovo znači da se možemo više fokusirati na prilike koje smo propustili i da možemo polako početi ponovno preduzimati akciju. Ovaj put možda neće biti tako sporo, zahvaljujući mladom mjesecu koji nas pokreće. Planete Sunce, Merkur i Venera su već u Strijelcu, tako da je ovo sjajna energija.

Jupiter u Ribama uči nas važnosti unutrašnje veze, brige o sebi, zadovoljstva i moći pozitivnog razmišljanja. Pod ovim uticajem, dobijate inspiraciju i motivaciju da radite na svojim kreativnim traganjima.

Ultra magazin

Jedan težak dio ovog Jupiterovog direktnog kretanja je to što se to dešava u Ribama, a Neptun, prirodna vladajuća planeta Riba, je još uvijek retrogradan do 3. decembra i nalazi se pod teškim uglom u odnosu na retrogradni Mars. Težak Neptun uglavnom uvijek znači da nas čeka ozbiljna magla! Može nam biti teško da sada jasno sagledamo stvari, a nismo u potpunosti svjesni svih činjenica. Snažna povezanost s vašom intuicijom može pomoći, ali bez toga vrijeme može biti neizvjesno. Vjerovatno je nešto nejasno i proći će još 2-3 nedjelje prije nego što to počnemo da jasno vidimo. Ostavite prostor u svojim planovima i rasporedu da se prilagodite kako više činjenica izađe na vidjelo.

Jupiter će biti u sekstilu sa Plutonom u Jarcu. Ovo nam može pomoći da se fokusiramo na ono oko čega smo strastveni i možemo raditi na tome da budemo fokusiraniji. Pluton je intenzivna planeta, a dio tog intenziteta možemo iskoristiti u našu korist. Pluton je planeta transformacije i ovo može biti dobar period da se fokusirate na neku vrstu transformacije.

Pročitaj

Da, retrogradni Mars možda čini da se osjećamo malo usporeno, ali Jupiterov uticaj će nas natjerati da proširimo svoje horizonte kroz putovanja, istraživanja i duboko uranjanje u duhovnu vrijednost. Smatrajte ovaj novembarski astrološki događaj darom iz svemira.

Postoji nekoliko drugih datuma koji nisu nužno zastrašujući, ali ćete ih htjeti znati. Jupiterov kvadrat sa Merkurom 6. decembra mogao bi da učini komunikaciju malo napetom, pa nemojte pretjerivati. Zatim, tri dana kasnije, Jupiter će formirati kvadrat sa Venerom i mjesecom, što bi moglo izazvati pojačana emocionalna stanja. Kada Jupiter bude u opoziciji sa Suncem 22. decembra, osjećaćemo se nevjerovatno optimistično, ali ne dozvolite da vas preplave te dobre vibracije.

Naravno da će na tom putu biti nekoliko zastoja, ali sve u svemu, Jupiterova putovanja su generalno pozitivna.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum