Trenutno čitaš
Julia Roberts otkriva zašto se vratila romantičnim komedijama

Julia Roberts otkriva zašto se vratila romantičnim komedijama

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Zvijezda filma Ticket To Paradise, Julia Roberts svojim novim filmom se vratila romantičnim komedijama, prvi put od 2016. godine.

© Universal Studios

Ticket To Paradise, film koji je režirao Ol Parker, poznat po filmu Mama Mia! Here We Go Again, prikazuje Juliu Roberts i Georgea Clooneya kao razvedeni par koji putuje na Bali, kako bi spriječili svoju kćer da napravi istu grešku za koju vjeruju da su napravili prije 25 godina.

Film je do danas zaradio 60 miliona dolara u inostranstvu, što je obećavajući početak s obzirom na trenutne izazove sa kojima se suočavaju romantične komedije. Naravno, pomaže kada žanr dobije podsticaj od mega zvijezda poput Roberts i Clooneya. Prema Universalu, koji podržava film, “Ulaznica za raj” nadmašuje slatke priče poput “Izgubljeni grad”, “Prošli Božić” i “Ludo bogati Azijati”.

Uprkos tome što se proslavila u žanru romantičnih komedija, kao što su Zgodna žena i Vjenčanje mog najboljeg prijatelja, prošlo je dosta vremena otkako je Roberts uronila prste u svijet komedije. Njen poslednji pohod na ovaj žanr bio je 2016. godine.

U intervjuu za New York Times, Roberts je otkrila da je “dobra vijest” da joj je povratak u komedijsku ulogu pao vrlo lako. Roberts je izjavila da “voli da se smije i da bude zabavna” i da joj slušanje reakcija na njen duhovit rad izaziva nalet endorfina.

Pročitaj

Ticket To Paradise ujedno označava i prvu komičnu saradnju Roberts i Clooneya nakon nekog vremena. Dok su se oboje pojavili u Oceanovih jedanaest i Oceanovih dvanaest, njihov posljednji zajednički film bio je Money Monster, koji je bio kriminalistička drama.

Buena Vista/Getty Images

Julia Roberts tvrdi da publika nije dovoljno cijenila romantične komedije 90-ih. Glumica od kasnih 1980-ih, Roberts je brzo postala jedna od najuspješnijih zvijezda u industriji zabave. U godinama nakon toga, osvojila je mnoga priznanja, uključujući Oscara, Britanske filmske nagrade i tri Zlatna globusa.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum