Trenutno čitaš
6 beauty trendova zabilježenih tokom mjeseca mode

6 beauty trendova zabilježenih tokom mjeseca mode

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Još jedan modni mjesec donio je pregršt beauty trendova. Proljeće 2023. doživjelo je još intenzivniji talas grunge i rejv estetike koji je zahvatio gotovo svaki grad, od New Yorka i Londona do Milana i Pariza, nasuprot mekšem izgledu izbijeljenih obrva, koji je prije nekoliko godina osvojio svijet mode. U nastavku ti donosimo pregled najvažnijih trendova frizure, šminke i noktiju koje smo uočili ove sezone.

Metalik oči

“Prelijepi rejveri” je način na koji je Hannah Murray, glavna vizažistica Chloé showa, opisala srebrne mrlje koje su krasile kapke modela u Parizu. Brend je bio jedan od mnogih koji su se oslanjali na metalik detalje  za proljeće 2023. godine: Batsheva se opredijelila za plavi, dok se Dries Van Noten igrao hromiranim zlatnim okom.

Lažni pirsinzi na licu

Piste za proljeće 2023. bile su iznenađujuće složne oko pirsinga i modifikacija lica. Kod Rebecce Minkoff, modeli su nosili uobičajene pirsinge, dok drag-queen i šminker sa specijalnim efektima Alexis Stone nije ostavio nijednu kožu lica netaknutom na reviji Balenciaga, sa šiljcima koji vire iz obraza, šiljcima na obrvama, pa čak i ispupčenim protezama za čelo.

Imaxtree

Frizure iz 70-ih

Frizure iz 70-ih ponovo su se uvukle na pistu. Ove sezone, međutim, izgled je prevazišao oživljene trendove  u posljednje dvije godine: vidjeli smo ultimativni volumen, oštri tupi bob i šiške, uglađene dužine i uvijene šiške koje prekrivaju obrve.

Ludi eyeliner

Cat eye dobija potpuno novu dimenziju. Za proljeće 2023. godine, taj klasični stil je pojačan do punog volumena, s debljim krilima koja se protežu izvan vrhova obrva, a neka čak sežu do linije kose. Bilo da je prekriven šljokicama kao kod Halperna ili smokey eye kod Off-White-a, punoća krila je bila ključna.

Pročitaj

Imaxtree

Izbjeljene obrve

Ako postoji jedan odvažni izgled koji redovno ulazi i izlazi iz mode – na pistama i van nje – to su izbijeljene obrve. I dok su potpuno izbjeljene obrve bile popularne na revijama za proljeće 2023., vidjeli smo i uspon manje drastično posvijetljenih obrva, samo nijansu ili dvije svjetlije od prirodne boje kose modela.

3-D manikir

Ono što je nekada izgledalo rezervisano samo za entuzijaste u umetnosti noktiju, sada se pokazalo da ima mjesta na rukama skoro svakoga ko ih želi. Od mjehurića od gela za oblikovanje do visećih lanaca, ovosezonske piste potvrdile su da će 3-D ukrasi za nokte postati samo rasprostranjeniji.

Imaxtree

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum