Trenutno čitaš
Julia Roberts otkriva sve o gracioznom starenju i skoro propuštenoj prilici s Notting Hillom…

Julia Roberts otkriva sve o gracioznom starenju i skoro propuštenoj prilici s Notting Hillom…

“U srcu Londona, sjedio sam s vedrom Julijom Roberts, ženom čije nasljeđe traje decenijama, ali ostaje divno tajanstveno. Ova vječna holivudska zvijezda, čiji šarm i toplina kriju njen superstar status, otvara se o svojim ikoničnim ulogama, tajni gracioznog starenja i sretnom putovanju, koje ju je skoro koštalo jednog voljenog klasika” kaže scenarista Richard Curtis koji je intervjuisao Juliju Roberts za britanski Vogue.

Ovaj intervju predstavlja Juliju Roberts ne samo kao holivudsku ikonu, već i kao ženu sa stilom, duhovitošću i autentičnošću. Svjedočanstvo njenom trajnom šarmu i gracioznosti, Julia nastavlja očaravati publiku svojom vječnom privlačnošću.

Julia Roberts je možda u srednjim 50-im, ali i dalje izgleda mladoliko kao i uvijek. A njena tajna dobrog starenja? Ljubav. Kada je Curtis upitao koje su njene tajne “vječne mladosti”, našalila se da je svake druge nedelje “kiselila” glavu u tegli, prije nego što je dala odgovarajući odgovor.

“Dobri geni, živjeti život koji je ispunjen, i rekla sam ovo prije – i obično to govorim kao neku šalu – ali vjerujem u ljubav dobrog čovjeka”, rekla je Roberts. Dodala je da je njen suprug, snimatelj Danny Moder, voli i brine za nju na način da se “osjeća duboko, duboko srećnom”. “I kad god vidite nekoga ko je srećan, nije važno koliko ima godina”, zaključila je Roberts.

Lachlan Bailey, Vogue UK

Zatim je ispričala djelić mudrosti koju je jednom s njom podijelila francuska glumica Anouk Aimée. “Anouk Aimée mi je rekla, prije mnogo godina kada sam bila vrlo mlada i nije mi palo na pamet da ću ikada imati bore, ‘Živiš svoje lice u životu do 50. godine, a onda živiš život na svom licu”, dodala je Roberts.

Julia Roberts je otkrila i da je zamalo odbila svoju ulogu u “Notting Hillu”, jer se osjećala “neugodno” glumeći filmsku zvijezdu s A liste. Glumica, 56, glumila je sada već legendarnu Annu Scott u filmu Richarda Curtisa iz 1999. zajedno s Hughom Grantom, koji je glumio nespretnog vlasnika knjižare Williama Thackera, a sada je otkrila zašto je u početku skoro odbila priliku da preuzme ulogu.

“Iskreno, jedna od najtežih stvari koje sam ikada morala da uradim bila je (‘Notting Hill’), glumiti filmsku glumicu, bilo mi je tako neprijatno!” Dodala je: „Mislim, razgovarali smo o ovome toliko puta, ali skoro da nisam uzela ulogu jer se samo činilo – oh, izgledalo je tako nezgodno, nisam ni znala kako da glumim tu osobu .”

Lachlan Bailey, Vogue UK

Julia je dodala i da je “prezirala” što se oblači kao filmska zvijezda za romantičnu komediju, otkrivši da je u jednom trenutku tokom snimanja zamolila svog šofera da se vrati u njen stan i izabere odjeću iz njene garderobe koju će nositi u sceni gdje kaže Hughovom liku da je ona „samo devojka, koja stoji ispred momka i traži da je voli“.

Rekla je: „Moj vozač, dragi Tomi, tog jutra sam ga vratila u svoj stan, rekla sam: ‘Idi u moju spavaću sobu i uzmi ovo, ovo i ovo iz mog ormara’, a to su bile moje japanke i moja slatka mala plava baršunasta suknja i majica i moj kardigan.”

Pročitaj

Julia i Hugh, 63, bili su nominovani za Zlatni globus za svoje nastupe u ‘Notting Hillu’.

Lachlan Bailey, Vogue UK

Na pitanje da li je evoluirala iz rezervisane Julije u onu koja izražava svoje mišljenje, glumica je odgovorila: “Definitivno. S vremenom sam postala sigurnija u sebe i zauzimala svoj prostor. Ali, uvijek težim iskrenosti, čak i kada je nekima neugodno”.

Govoreći o ljubavi prema romantičnim komedijama, glumica je otkrila da jednostavno voli ovaj žanr. “Nikada nisam shvatila kakav sam nenadani dobitak sreće imala sve dok to nije bilo daleko iza mene. Tako da mislim da sam imala sreće.”

Lachlan Bailey, Vogue UK

“Fokusirana sam na cijenjenje trenutaka – bilo sa porodicom, prijateljima ili u svom poslu. Putovanje je uvijek u promjeni, i uzbuđena sam zbog onoga što dolazi,” zakljućila je Roberts.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum