Trenutno čitaš
Johnny Depp zarađuje bogatstvo prodajom svojih slika poznatih ličnosti

Johnny Depp zarađuje bogatstvo prodajom svojih slika poznatih ličnosti

L'Occitane
L'Occitane

Johnny Depp zarađuje od prodaje umjetnina od slika poznatih ličnosti.

Deppove slike u kolekciji Friends and Heroes puštene su u prodaju u Castle Fine Art Gallery, a portparol galerije je rekao za Daily Mail da su otisci, čija cijena počinje od 3.750 funti po komadu, skoro rasprodati za pet dana. “U petak su skoro svi otišli, ostalo je samo nekoliko otisaka Rivera Phoenixa”, rekao je portparol.

Castle Fine Art

“Očekujem da će i oni biti rasprodati do sada.” I otišli su.

Četiri djela reggae zvijezde Boba Marleya, pisca Huntera S. Thompsona i pokojnih glumaca Heatha Ledgera i Rivera Phoenixa su svi rasprodati i sada se nalaze na popisu “nema na lageru”, prema web stranici Castle Fine Art Gallery.

Time se ukupan broj komada koje je Depp prodao za galeriju popeo na osam, a prethodna kolekcija od četiri prodana komada prikazuje folk legendu Boba Dylana, Keitha Richardsa, glumicu Elizabeth Taylor i glumca Al Pacina.

Njegova prva kolekcija zaradila mu je 3 miliona funti, koja je rasprodata u julu ‘skoro odmah’ nakon što je stavljena na prodaju, navodi The Sunday-Times.

Pročitaj

Castle Fine Art

U razgovoru za Daily Mail, Depp je otkrio da je “dirnut” što ljude zanima čime se bavi “izvan svog dnevnog posla”. “Dugi niz godina, zaista sam se strogo držao samo dnevnog posla u filmskom biznisu, iako sam uvijek imao potrebu da pobjegnem u prazan komad papira, bilo da se radi o pisanju, crtanju ili slikanju praznog platna”, rekao je Depp.

„Prvi put se pozabaviti nečim bez pojma šta će početi i šta će se ispostaviti je duboko ispunjavajuće. Da ljudi zaista vide ove stvari sada po prvi put, da reaguju na način na koji su, tako pozitivno, na sve što sam napravio je veoma dirljivo.”

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum