Trenutno čitaš
Jesenja književna poslastica u kojoj ni ljubav ne garantuje srećan kraj

Jesenja književna poslastica u kojoj ni ljubav ne garantuje srećan kraj

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Jesen je vrijeme kada priroda prelazi iz svježih ljetnih tonova u duboke, zemljane boje, a često i naša čitalačka preferencija prati ovu promjenu. Nema ništa ljepše nego zaroniti u dobru knjigu dok vani kiša tiho kaplje i dok se jesenji mirisi šire svuda oko nas.

Naš prijedlog za čitanje ovog puta je Mladoženja i mlada, roman koji potpisuje Alisa Ganijeva.

@djevojka_iz_biblioteke

Marat, mladi advokat, vraća se iz Moskve u svoje rodno selo u Dagestanu, a njegovi roditelji već su rezervisali salon za svadbeno veselje iako još uvijek nisu našli odgovarajuću nevjestu za svog sina. Patja, koja se takođe iz Moskve vraća u kuću svojih roditelja, pokušava da pobjegne od Timura, s kojim se prethodnih mjeseci dopisivala, a koji se u stvarnosti ispostavio potpuno drugačijim. Na radost njenih roditelja, Timur je izrazio želju da je zaprosi, ali Patja svim silama nastoji da izbjegne tu nesrećnu okolnost u kojoj se zatekla. U sveopštem haosu ogovaranja te ljubavnih, vjerskih, političkih i kulturoloških tenzija i razmirica koje zaokupljaju mještane, Maratovi i Patjini putevi se ukrštaju i oni se zaljubljuju.

Pohlepa, korupcija, kultovi ličnosti, žudnja i želja za moći ostavljaju traga na sudbinama svih junaka. Koliko prostora u takvom svijetu ostaje za ličnu sreću?

Pročitaj

Alisa Ganijeva, jedan od najzanimljivih glasova savremene ruske književnosti, ispisuje ovu višeslojnu priču o ljubavi i sudbini, kako nježnim, tako i pomalo ljutitim i buntovnim jezikom. Njeno pisanje, bogato dijalogom i komičnim, često bizarnim scenama, prikazuje nam sliku društva u kome se sukobljavaju Istok i Zapad, moderno i tradicionalno, lično i kolektivno.

Izvor: imprimatur.ba

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum