Trenutno čitaš
Jesenja čarolija na stolu: Neodoljivi cheesecake od bundeve koji se ne peče

Jesenja čarolija na stolu: Neodoljivi cheesecake od bundeve koji se ne peče

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Uz mirisnu toplinu jeseni dolazi i jedna od najomiljenijih sezonskih delicija – cheesecake od bundeve. Kombinujući bogatstvo svilenkastog sira i blagu notu svježe bundeve, ovaj desert pruža neodoljiv spoj okusa i tekstura koji nas uvodi u čarobni svijet jeseni.

Uživajte u ovoj divnoj sezonskoj poslastici i saznajte kako je možeš pripremiti u vlastitoj kuhinji.

Sastojci: 

  • 150 g smrvljenog čajnog keksa po želji
  • 75 g rastopljenog maslaca
  • 450 g sirnog namaza (sobne temperature)
  • 400 g pirea od bundeve
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 čajna kašika ekstrakta vanilije
  • 1 čajna kašika cimeta u prahu
  • ½ čajne kašike muškatnog oraščića u prahu

Priprema: 

Prvo pripremiti podlogu tako što ćeš čajne kekse samljeti u prah i pomiješati s rastopljenim maslacem. Tu smjesu staviti u kalup promjera 20 centimetara koji se prethodno malo namastili ili obložili papirom za pečenje.

Pročitaj

Potom mikserom umutiti vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksati sirni namaz sa šećerom dok ne postane lagana jednolična krema. Dodati pire od bundeva, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Zatim ručno umiješajti šlag u kremu na bazi sira i bundeve.

Smjesu premažite preko podloge od keksa i stavite u hladnjak na minimalno četiri sata, najbolje preko noći.

Uživaj!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum