Trenutno čitaš
Jason Momoa obrijao svoju dugu prepoznatljivu kosu u znak protesta

Jason Momoa obrijao svoju dugu prepoznatljivu kosu u znak protesta

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Jason Momoa je odbacio svoju prepoznatljivu dugu kosu kako bi skrenuo pažnju na zagađenje okoline plastikom za jednokratnu upotrebu. Ovaj postupak poznatog glumca je bio znak protesta protiv upotrebe plastike i podizanja svijesti o očivanju okoline i životne sredine.

Zvijezda filma “Aquaman” i serije “Igra prestola” pokazao je svoj novi izgled na Instagramu, a potom objasnio svojim obožavateljima zašto se odlučio na promjenu.

“Aloha svima”, započeo je snimak “Umoran sam od ovih plastičnih boca”, rekao je Momoa – koji je u junu proglašen zagovornikom programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu za život ispod vode. “Moramo stati. Plastični predmeti, boce… sve to ide u našu zemlju, u naš okean.”

Glumac “Aquamena”, koji je bio na Havajima dok je mijenjao svoju prepoznatljivu frizuru, rekao je da je tokom posjete bio svjedok zagađenja okeana. “To je tako tužno, pa vas molim eliminišete plastiku za jednokratnu upotrebu u svom životu.”

Pročitaj
nova muzika

Foto: yahoo.com

“Evo novih početaka”, napisao je glumac, “Moramo izbaciti plastiku za jednokratnu upotrebu iz naših života i iz naših mora.”

Momoini dugi uvojci su bili prepoznatljivi dio njegovih uloga, posebno lika Khala Droga u seriji “Igra prestola” i filmu “Aquaman”. Međutim, ovo nije prvi put da se glumac iz “Igre prestola” oglasio zbog ovakve stvari. U 2019. godini fanovi su se žalili na kraj njegovog izgleda Khal Droga kada je obrijao bradu prvi put od 2012. godine kako bi najavio svoj poduhvat flaširane vode: svoju vlastitu kompaniju Mananalu Pure Water, koja prodaje vodu u aluminijskim limenkama koje se mogu beskonačno reciklirati.

Izvor: pagesix.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum