Trenutno čitaš
Jagode mogu da poboljšaju zdravlje srca

Jagode mogu da poboljšaju zdravlje srca

jagode
Indomie
Indomie

Jagode su ukusne i dobre za tvoje zdravlje. One su takođe jedno od voća sa najbogatijim nutrijentima koje možeš jesti, zbog čega se često reklamiraju kao superhrana.

Da li znaš da istraživanja pokazuju da jedenje ovog voća može biti posebno korisno za zdravlje srca? Evo šta su naučnici otkrili o odnosu između ovih bobica i srca.

Studija koju je predstavila Britt Burton Freeman, profesorica na Tehnološkom institutu u Ilinoisu, pokazala je da je ishrana sa malo voća među tri najveća faktora rizika za kardiovaskularno zdravlje. Istraživači su takođe otkrili da svakodnevna konzumacija ovog voća može imati kardio-metaboličke koristi.

jagode
Foto: freepik

Studija podržava hipotezu da konzumacija jagoda može poboljšati kardiometaboličke rizike. Osim toga, istraživači vjeruju da ovi dokazi podržavaju ulogu jagoda u pristupu ‘hrani kao lijeku’ za prevenciju dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih bolesti kod odraslih.

Osim što su dobre za srce i metabolizam, jagode su i odličan izvor vitamina C. Sadrže antioksidanse i dobre su za regulaciju šećera u krvi. Takođe sadrže kalijum, koji pomaže u snižavanju krvnog pritiska sprečavajući nakupljanje tečnosti u krvnim sudovima.

Ako želiš da jedeš više ovog voća svaki dan, dodaj ga u svoju voćnu salatu ili smoothie.

Pročitaj
piletina sa slaninom

 

Izvor: sportskeeda.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum