Trenutno čitaš
Izašao je službeni trailer nove Disneyjeve animirane avanture “Želja”

Izašao je službeni trailer nove Disneyjeve animirane avanture “Želja”

film želja
Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Budimo oprezni šta želimo, ukratko je opis filma „Želja” studija Disney, koji u distribuciji Blitza u kina stiže 23. novembra.

Disney ovaj film opisuje kao sasvim novu muzičku animiranu avanturu koja će gledaoce uvesti u čarobno kraljevstvo Rosas u kojem vječna idealistica Asha poželi tako snažnu želju da joj kosmička sila odgovori u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda.

Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva, a to je kralj Magnifico koji skriva većinu neispunjenih želja. Asha i Zvijezda zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale da su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda.

film želja
Foto: Blitz Hrvatska

Nadahnut Walt Disneyevom čarobnom muzičkom baštinom, film donosi originalnu priču i likove, sa sedam potpuno novih pjesama koje je napisala za Grammy® nominovana pjevačica i kantautorka Julia Michaels i dobitnik Grammyja producent/tekstopisac/muzičar Benjamin Rice. No možda je najveći poklon Disneyevoj baštini upravo naslov filma: “ŽELJA“.

Bilo da je to Geppetto koji gleda u zvijezde, želeći da njegov drveni Pinocchio postane pravi dječak; Tiana koja gleda u zvijezde dok sanja o posjedovanju vlastitog posla; ili Moana koja se okreće zvijezdama kako bi spasila svoje ostrvo—mnogi od Disneyevih najdražih likova definisani su svojim snovima.  “Želja” slavi tu vrstu strasti.

Film želja
Foto: Blitz Hrvatska

“U suštini našeg filma je ovo: ‘Nema veće moći u svemiru od nekoga s pravom željom u svom srcu,'” kaže scenaristkinja i izvršna producentkinja filma Jennifer Lee (“Frozen,” “Frozen 2”). “Zapravo, to je film o razumijevanju kako uz velike želje često dolazi još veća borba. Nadamo se da će sve inspirisati na ustrajnost da se njihove želje zaista i ostvare.”

Pročitaj

film želja
Foto: Blitz Hrvatska

Iako film odaje počast Disneyevoj baštini, on je takođe odraz sadašnjosti i budućnosti poznatog studija s inovativnom vizuelnom prezentacijom, širokim spektrom kulturnih inspiracija i savremenom, privlačnom muzikom.

Režiju potpisuju dobitnik Oskara Chris Buck, zaslužan za velike kino hitove Snježno kraljevstvo i Snježno kraljevstvo 2 i Fawn Veerasunthorn (Raya i posljednji zmaj), scenarij potpisuju Jennifer Lee i Allison Moore.

Pogledaj trailer i plakat filma koji će te uvesti u novu Disneyjevu čaroliju.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum