Trenutno čitaš
Izađi iz januarske melanholije uz jednostavne savjete uređenja enterijera

Izađi iz januarske melanholije uz jednostavne savjete uređenja enterijera

Young Lions
Young Lions

Januar važi za najdepresivniji mjesec u godini, a treći ponedjeljak, takozvani “blue Monday”, smatra se najdepresivnijim danom u godini, podatak je Nacionalne geografije. Teorija plavog ponedjeljka, osmišljena 2004. godine, bazira se na post-prazničnoj melanholiji, kratkim danima i dugim noćima, lošim vremenskim uslovima, neostvarenim novogodišnjim odlukama i manjku motivacije. Poznato je da za vrijeme praznika dajemo sebi više oduška i udaljavamo se od svakodnevne rutine, pa nakon prazničnog perioda često dolazi do pada raspoloženja.

Ipak, na naše emocionalno stanje takođe utiče osjećaj topline i udobnosti u sopstvenom domu ili radnom prostoru. Stoga, dijelimo sa tobom nekoliko jednostavnih savjeta za uređenje enterijera, kako bismo zajedno pobjegli od januarskog “sivila” i unijeli toplinu nazad u svoj život u svega par koraka.

Peach Fuzz – boja godine

Institut za boje Pantone proglasio je “Peach Fuzz” za boju 2024. godine – nježnu i mirnu nijansu izvedenu iz egzotične i energične narandžaste boje breskve, ali sa mnogo mekšim i elegantnijim izrazom, što joj omogućava da se bez napora uklopi u svaki savremeni dom.

Tim povodom, kompanija JYSK predstavila je asortiman proizvoda za uređenje doma u aktuelnoj Peach Fuzz boji. Kao i kod bilo kojeg istaknutog trenda ili boje, dodavanje svega nekoliko komada dekoracije ili namještaja u svoj dom, umjesto da se posvetiš kompletnom preuređenju, može biti sjajan način da osvježiš svoj prostor toplim nijansama.

Dodaj male dodire boje u svoj dom ili upotrijebi mekane tekstile kao što su ukrasni jastučići kako bi još tvoj životni prostor dobio još više topline. Presvuci svoje ukrasne jastuke jastučnicama u toploj rozoj boji, a uz to dodaj deku u istoj smirujućoj nijansi.

JYSK

Kako bi smirili tople tonove i napravili balans u prostoru, pronađi predmete za uređenje doma u bojama koje se dobro slažu sa Pantoneovim Peach Fuzzom, kao što su topla bijela, bež, boja pijeska i kaki, kao i prašnjavo ili nježno roza.

JYSK

Ukoliko svoj posao radiš od kuće ili samo želiš da u potpunosti uživaš u obrocima, radni ili trpezarijski prostor uljepšaj stolicama u aktuelnoj boji breskve, a u istoj nijansi, svoju dnevnu ili spavaću sobu možeš obogatiti ukrasnom zdjelom ili vazom.

Pročitaj

JYSK

Za ljubitelje cvjetnih oaza u domu, tu je roze vještačko cvijeće za odabrane prostorije i vaze u kontrastnim bojama. Za potpunu atmosferu poigraj se sa postojećim osvjetljenjem i pokušaj da omogućiš što više prirodne svjetlosti.

JYSK

Za više inspiracije kada je riječ o uređenju doma posjeti JYSK.ba.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum