Trenutno čitaš
Italija će plaćati 2.000 € parovima koji se vjenčaju u Rimu

Italija će plaćati 2.000 € parovima koji se vjenčaju u Rimu

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Ponuda u centralnoj Italiji, koja je otvorena i za italijanske i strane parove, nudi iznos od 2.000 € za organizaciju vjenčanja ili građanskih zajednica u toj oblasti u pokušaju, da podstakne poslovanje za lokalni sektor vjenčanja nakon pandemije.

Foto: independent.co.uk

Regija Lazio, koja uključuje i glavni grad zemlje, Rim, druga je najnaseljenija regija u Italiji. U okviru inicijative pod nazivom „Lazio s ljubavlju“, izdvojeno je 10 miliona eura za vraćanje sredstava italijanskim i stranim parovima do 2.000 €, kada kupe usluge ili proizvode od lokalnih ugostitelja, cvjećara, organizatora venčanja i drugih kompanija za svoj veliki dan.

Sva vjenčanja i građanske zajednice, koje se održe između 1. januara i 31. decembra 2022. će imati pravo na grant. Grant takođe može pokriti troškove medenog mjeseca, usluge fotografisanja i zabave za vjenčanje. Službena web stranica regije navodi, da se nada da će grantovi povećati poslovanje u ovoj oblasti i pomoći lokalnim dobavljačima da se oporave od ekonomskih posljedica pandemije Covid-19.

Italija ima jedan od najvećih broj umrlih od Covid-19 u svijetu i bila je jedna od prvih zemalja, koja je uvela karantin.

Foto: pexels

U septembru 2020. Assoeventi, ogranak italijanskog poslovnog lobija Confindustria za događaje i vjenčanja, rekao je za Financial Times da je 85% planiranih italijanskih vjenčanja za tu godinu, odloženo zbog pandemije.

Osim toga, procjenjuje se da je 9.000 vjenčanja, koje su planirali međunarodni parovi ili odgođeno ili otkazano.

Parovi koji prihvate regionalnu ponudu trebaće priložiti dokaz o maksimalno pet računa. Prijave se mogu podnijeti do 31. januara 2023. godine ili do isteka sredstava.

Pročitaj
festival boja

„Uveli smo značajnu investiciju i sa pogledom na sektor turizma, te sa sviješću i ponosom da se možemo pohvaliti svakim dijelom naše regije, sa mnogim lokacijama koje su među najčarobnijim i najfascinantnijim na svijetu zahvaljujući našem kulturnom naslijeđu bez premca“, navodi predsjednik Lazia.

Region nudi širok spektar lokacija za vjenčanja od gradova, pa do čarobnih sela. Glavni grad zemlje je dom nekih od najpoznatijih znamenitosti Italije, uključujući Španske stepenice, Koloseum ili Fontanu di Trevi.

Izvor: independent.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum