Trenutno čitaš
Rušenje “tabu” tema je ključ za intimno povezivanje sa partnerom

Rušenje “tabu” tema je ključ za intimno povezivanje sa partnerom

razgovor

Nije lako razgovarati sa partnerom o seksu, istinskim željama i onome što više ne bi trebalo da radite. Ali da bi se održala veza, otvoren dijalog o ovoj “tabu” temi jednostavno je neophodan.

Istinski dobar seks je onaj o kojem se raspravlja, pa čak i planira. Zašto se nadamo pažnji naših partnera, ako moraju pogoditi šta želimo…

Svjesni mi toga ili ne, svi imamo određene obrasce seksualnog ponašanja. Razvijaju se tokom života pod uticajem društvenih stavova, medija, rijetkih razgovora s prijateljima i ideji o sebi. I mijenjaju se ovisno o iskustvu stečenom s drugim ljudima. U seksualnu interakciju sa partnerom ulazimo sa već gotovim scenarijem u glavi.

razgovor
@popesssun

To su scenariji “žena mora” i “muškarac mora”. Na primjer, da generalizujemo: žena pod bilo kojim okolnostima mora ostati vizualno privlačna i seksualno vješta, inače će muškarčev interes nestati, a pravi muškarac mora redovno i pouzdano zadovoljavati svoju partnerku, inače je njegova muškost pod sumnjom.

Kroz razgovor sa partnerom, možemo razbiti ove mitove i stvoriti nove scenarije koji odražavaju naše istinske želje i potrebe. To može uključivati ​​odricanje od konvencionalnih očekivanja i prihvatanje jedinstvenosti i individualnosti uživanja u intimnosti. Ili otvoreno reći svom partneru: „Ja to neću učiniti“, predstavlja veliki pomak u scenariju.

Pinterest

Jedan od najvažnijih aspekata razgovora o seksu je otkrivanje šta nas istinski pokreće i ispunjava. Postavljanje pitanja poput: “Šta najviše volim?” pomaže nam da prepoznamo svoje želje, granice i potrebe. Ovo je ključno za ostvarenje zadovoljavajućeg seksualnog iskustva.

Pročitaj

Jedan od uobičajenih odgovora u anketama o lažiranju orgazma je: “Željela sam da se seks brzo završi”. Zato što je bilo dosadno, neprijatno ili bolno ili je osoba imala nevoljnost da povrijedi osjećaje voljene osobe. Ljudi se boje da će odstupanjem od svog ili tuđeg scenarija izazvati razočaranje, ogorčenost i agresiju.

Pinterest

Otvoren razgovor o seksu pomaže u uspostavljanju poverenja i intimnosti između partnera. Kada se oba partnera osjećaju slobodno da izraze svoje želje i granice, to može dovesti do dubljeg povezivanja i veće intimnosti u odnosu.

Iako može biti izazovno, razgovor o seksu je ključan za izgradnju zdravog i zadovoljavajućeg odnosa. Otvorena komunikacija omogućava nam da otkrijemo svoje istinske želje i potrebe, razbijemo mitove o seksu i uspostavimo poverenje i intimnost sa partnerom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum