Trenutno čitaš
INIT Kids – Besplatna kreativna Scratch radionica za djecu od 8 do 12 godina

INIT Kids – Besplatna kreativna Scratch radionica za djecu od 8 do 12 godina

Gala Home
Gala Home

Besplatna Scratch radionica “Osnove Scratch programiranja” za djecu uzrasta od 8 do 12 godina biće održana u subotu 17.septembra u 12 časova u prostorijama Banja Luka College-a (BLC). Dvočasovna radionica je dio Road to INIT sesije i predstavlja uvod u IT konferenciju INIT 2022 koja će biti održana 24. septembra 2022. godine u Banskom dvoru u Banjaluci.

besplatna kreativna radionica

U susret ovogodišnjem INIT-u organizatori su tokom čitavog septembra pripremili niz aktivnosti, a besplatna radionica je dio INIT kids programa na kojoj će djeca imati priliku da nauče osnovne koncepte programiranja, kroz program prilagođen njihovom uzrastu.

“Svi znamo da djeca najbolje uče kroz igru i nema boljeg načina da se upoznaju sa svijetom programiranja od toga da sami naprave svoju igru. Scratch je jedan od prvih grafičkih programskih jezika napravljen za djecu, a Scratch platforma idealna za razvijanje kreativnosti i pravljenje raznih igara, priča i animacija. Koristi vizuelne komponente (blokove) slične lego kockicama, koje se slažu u funkcionalan program. Na taj način djeca uče osnove logike programiranja i oživljavaju svoje likove na pozornici”, objasnila je Jelena Miodragović, koja će biti predavač na ovoj radionici.

Ona je master inženjer informacionih tehnologija i jedan od organizatora INIT konferencije, a posjeduje dugogodišnje iskustvo kao predavač na konferencijama, u radu sa djecom kroz privatne časove i kao predavač u školi programiranja.

besplatna kreativna radionica

Pročitaj

Broj učesnika radionice je ograničen na 20, a prijave se mogu izvršiti putem e-maila: [email protected]. Predznanje engleskog jezika nije potrebno, a radionica će se izvoditi u računarskoj sali,  gdje će mališanima biti obezbijeđen laptop i kreiran nalog sa kojim će moći da nastave rad od kuće.

Drugo izdanje neprofitne IT konferencije proširilo je ovogodišnji program “Road to INIT” serijom predavanja, kao i sa 4 workshopa koja će se održati u petak 23. septembra. Više informacija možete pronaći na sajtu initconf.org  preko kojeg su dostupne i karte za ovogodišnji INIT, te društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Realizaciju konferencije organizovane od programera za programere, omogućile su kompanije: HTEC Group, ProductDock, Bay42, Symphony, Endava, Lanaco, Leda, JSGuru, Dwelt, Seavus, Mistral, Elevatebits, InterVenture, RT-RK, Nova Banka i Supernova.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum