Trenutno čitaš
Indomie nudle u indijsko – kineskom stilu

Indomie nudle u indijsko – kineskom stilu

Tokom vijekova, Indoneziju su oblikovali indijski i kineski uticaji, a njena kuhinja nije izuzetak. Ovaj recept je doprinos tom miješanju kultura! Napravi jednostavno indonežansko jelo: Indomie nudle u indijsko – kineskom stilu.

indomie nudle
Foto: cookmeindonesian.com
Sastojci:

2 paketa Indomie Mi Goreng

1 manji crveni luk, narezan na ploške

½ zelene paprike, narezane

2 kašičice sjeckanog mladog luka (za prženje)

1 kašičica sjeckanog mladog luka (za dekoraciju)

1 kašičica mješavine bijelog luka i đumbira

2 kašike biljnog ulja

Priprema:

Izvadi nudle iz Indomie paketića i kuhaj ih u kipućoj vodi 2 minute. Ocijedi i ostavi sa strane.

U woku ili tavi zagrij biljno ulje na srednjoj vatri. Dodaj luk i dinstaj dok ne omekša i poprimi zlatnu boju, oko 5 min.

Pročitaj
probiotici ishrana

Dodaj bijeli luk i đumbir. Dinstaj 1 min. Dodaj papriku i 2 kašičice mladog luka. Prži 3 min.

Dodaj sve Indomie začine a zatim i nudle i dobro miješaj 1 min.

Isključi vatru. Ukrasi sa malo sjeckanog mladog luka.

Posluži sa čili sosom. Uživaj u jelu!

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum