Tokom vijekova, Indoneziju su oblikovali indijski i kineski uticaji, a njena kuhinja nije izuzetak. Ovaj recept je doprinos tom miješanju kultura! Napravi jednostavno indonežansko jelo: Indomie nudle u indijsko – kineskom stilu.
Sastojci:
2 paketa Indomie Mi Goreng
1 manji crveni luk, narezan na ploške
½ zelene paprike, narezane
2 kašičice sjeckanog mladog luka (za prženje)
1 kašičica sjeckanog mladog luka (za dekoraciju)
1 kašičica mješavine bijelog luka i đumbira
2 kašike biljnog ulja
Priprema:
Izvadi nudle iz Indomie paketića i kuhaj ih u kipućoj vodi 2 minute. Ocijedi i ostavi sa strane.
U woku ili tavi zagrij biljno ulje na srednjoj vatri. Dodaj luk i dinstaj dok ne omekša i poprimi zlatnu boju, oko 5 min.
Dodaj bijeli luk i đumbir. Dinstaj 1 min. Dodaj papriku i 2 kašičice mladog luka. Prži 3 min.
Dodaj sve Indomie začine a zatim i nudle i dobro miješaj 1 min.
Isključi vatru. Ukrasi sa malo sjeckanog mladog luka.
Posluži sa čili sosom. Uživaj u jelu!