Ultra Ukusno

Indemie nudle u čorbi od paradajza

Indomie nudle sa elementima vijetnamske, kineske i japanske supe sa paradajzom, koji im daje laganu slatkoću biće pravo iznenađenje za tvoja nepca. Napravi ovo jednostavno jelo i uživaj u različitim elementima ukusa luka, paradajza, soja sosa i malo putera, koji će svemu dati svilenkastu završnicu. 

Foto: Yudi Ela, Food Styling By Susie Theodorou, Prop Styling By Sophie Strangio/bonappetit.com

Sastojci:

  • 2 velika paradajza
  • 1/4 šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 velika luka tanko isječena
  • 4 čena bijelog luka, tanko narezana
  • Malo narendanog đumbira
  • Po ukusu svježe mljevenog crnog bibera
  • Anis
  • Štapić cimeta
  • So
  • 2 pakovanja Indomie nudli
  • Soja sos
  • 100 grama neslanog putera
  • Susamovo ulje
  • Četiri mlada luka sitno nasjeckana
  • Šolja krupno iseckanog lišća korijandera sa mekim stabljikama

Priprema:

Narendati paradajz na najvećim rupama rende dok ne ostane samo kora od pardajza. Zagrijati maslinovo ulje u srednjem loncu na srednjoj temperaturi. Propržiti luk, povremeno miješajući dok ne omekša, zatim dodati bijeli luk pa prodinstati još pet minuta. Dodati đumbir i biber i pržiti još malo dok začini ne puste miris.  Zatim dodati rendani paradajz i kuvati, mešajući, dok se ne zgusne, oko 3 minuta. Ubaciti u to anis, štapić cimeta i 5 šoljica vode, pa posoliti. Pustiti da ključa na srednje jakoj temperaturi, zatim smanjiti vatru na srednje-nisku i lagano kuhati dok se okusi ne sjedine, 8-10 minuta.

U međuvremenu skuvati nudle prema uputstvu na pakovanju. Ocijediti i ostavite sa strane. Dodati soja sos i puter u čorbu i miješati dok se puter ne otopi. Izvaditi  anis i štapić cimeta iz supe. Podijeliti rezance po posudicama, pa preko preliti čorbu. Dodati nekoliko kapi susamovog ulja; po vrhu posuti mladi luk i korijander.

Uživaj!

Slični članci

Indomie nudle sa kukuruzom i brokulom

Ultra magazin

Zašto treba da posoliš svoju lubenicu?

Ultra magazin

Probaj ovaj sendvič sladoled!

Ultra magazin