Trenutno čitaš
Imaš kućnog ljubimca i planiraš godišnji odmor? Evo savjeta!

Imaš kućnog ljubimca i planiraš godišnji odmor? Evo savjeta!

kućni ljubimci
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Vlasnici ljubimaca, posebno pasa, često se suočavaju s izazovom pronalaženja sigurnog i udobnog smještaja za svog četveronožnog prijatelja kada planiraju godišnji odmor ili poslovni put. Srećom, postoji rješenje koje će omogućiti tvom ljubimcu da se osjeća kao kod kuće dok si odsutna/odsutan, a to je pansion za pse. 

Prije nego što se uputiš na odmor, važno je da se pobrineš da tvoj ljubimac bude pripremljen za boravak u pansionu. To uključuje postupno navikavanje na kraća odvajanja, kako bi se smanjio stres kada dođe vrijeme za duže razdoblje odsutnosti. Takođe, bitno je da sa timom koji se brine o tvom ljubimcu da podijeliš sve bitne informacije o svom ljubimcu – od zdravstvenih problema do omiljenih aktivnosti.

kućni ljubimci
@vintage.dreamings

Jedna od ključnih stvari je priprema hrane koju tvoj ljubimac inače jede. To će mu pomoći da se osjeća sigurno i udobno u novom okruženju. Takođe, ne zaboravi ponijeti i omiljenu igračku kako bi tvoj ljubimac imao poznate stvari oko sebe.

Kada biraš pansion za svog ljubimca, neka važna pitanja koja trebaš postaviti uključuju čistoću, sigurnost i udobnost prostora, iskustvo i edukaciju osoblja, težnju pansiona za dobrobit životinja, kao i pristup svim potrebnim njegama i prostoru za igru.

Pročitaj
Zdrava hrana

kućni ljubimci
@gepunktet

Naša preporuka je pansion za pse Druga kućica, koja pruža sve što je potrebno za ugodan boravak  ljubimca u tvojoj odsutnosti. Osoblje je iskusno i posvećeno brizi o životinjama, a prostor je čist, siguran i udoban. Vaš pas će imati priliku za igru, šetnje i druženje s drugim psima, čime će mu boravak biti nezaboravno iskustvo.

Ljubimci koji borave u ovom pansionu uživaju u danima ispunjenim zabavom i igrom. Mogu uživati u toplini i čistoći, a svakom ljubimcu pristtupaju individualno, uzimajući u obzir njihove specifične potrebe – neki traže više aktivnosti, dok drugi više vole maziti se. Neki vole društvo drugih pasa, dok su drugi vezani za ljudsku blizinu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum