Trenutno čitaš
Imamo ideje kako da kreiraš svoju terasu iz snova!

Imamo ideje kako da kreiraš svoju terasu iz snova!

Savršena terasa uljepšava lijena ljetna popodneva, vedra proljetna jutra i opuštajuće jesenje večeri: prostor za okupljanje sa voljenima ili za kvalitetno provedeno vrijeme napolju.

Bilo da imaš samo malu količinu vanjskog prostora ili popločani dio dvorišta toliko veliki da ne znaš šta učiniti s njim, korištenje biljaka može pomoći u stvaranju lijepog i privlačnog prostora. Ove ideje će ti dati inspiraciju za stvaranje jedinstvenog prostora na terasi.

Savršeno za čitanje, ispijanje čaja ili popodnevno drijemanje. Puno jastuka, prirodni materijali i svijetle boje, čine ovaj prostor udobnim. Začinsko bilje dodaje ugodan miris za sanjivu atmosferu.

I veoma mali prostor možeš pretvoriti u zelenu oazu za uživanje. Jednostavan namještaj od ratana i nekoliko zanimljivih detalja biće dovoljni da uživaš u svojoj terasi.

Terase mogu biti napravljene od različitih materijala kao što su beton, cigla, kamene ploče, pločice, tesani kamen ili rastresiti materijali kao što je u ovom slučaju šljunak. Naročito ako imaš problem sa neravnim zemljištem, pa je nasipanje šljunka idealna opcija.

Ova mala šljunčana terasa je šarmantno mjesto za sjedenje zahvaljujući kreativnom asortimanu predmeta: drvenoj klupi, vodenom elementu, stalcima s biljkama i skulpturama, okrugloj staklenoj vazi i metalnom žardinjeru.

Ova šarmantna mala ugaona terasa predstavlja eklektičan asortiman namještaja i rješenja za male prostore. Jednostavne biljke u saksiji daju teksturu i definišu nivoe. Idealno za uživanje u romantičnim večerima za dvoje.

Ponekad je i mali kutak na balkonu dovoljan za uživanje. Ovaj simpatični prostor za sjedenje koristi uski balkonski prostor i naglašava prirodnu paletu boja podnih pločica. Dodavanjem samo dvije ili tri biljke u saksiji stvara se mala vrtna oaza.

Stari i polovan namještaj uz malo ljubavi i dotjerivanja, može biti savršen izbor za terasu. Uz zanimljive biljke i detalje, dobićeš eklektičan prostor za uživanje.

Savršen spoj boho stila i modernog dizajna. Ako voliš minimalistički moderan dekor i želiš inspiraciju za svoj vanjski prostor, ovo je savršen izbor.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum