Trenutno čitaš
Ilustracije koje nas podsjećaju da uživamo u sporijem tempu života

Ilustracije koje nas podsjećaju da uživamo u sporijem tempu života

Dizajnerka i ilustratorka sa sjedištem u Barodiju u Indiji, Soumyaraj Vishwakarma stvara digitalna umjetnička djela koja su dinamična, drugačija i zamršena, slaveći one sporije dane kada možemo zaboraviti svoje nevolje i uživati ​​u jednostavnim stvarima u životu, koje nas čine sretnima.

ilustracije života
Slow Afternoon Jams © Soumyaraj Vishwakarma

Sa živopisnim pejzažima, koji deluju kao šarene i detaljne pozadine, Soumyaraj nas prenosi u prelijepe svjetove prepune svijetle flore i faune – vrsta predivnih okruženja, koja se mogu pojaviti u našim snovima. Inspirisana akvarelnim slikama, ona ima za cilj da replikuje meke poteze kistom u svom digitalnom radu, kako bi ponudila “polurealističan” sirov i prirodan osjećaj.

ilustracije života
Memory Capsule © Soumyaraj Vishwakarma

„Moja paleta boja sastoji se uglavnom od zelenih, tropskih nijansi i prigušenih tonova“, kaže ona za Creative Boom. “Bojenje zelenilom unosi mi smirenost i svježinu. Volim stvarati nježnu i mirnu atmosferu. Odrasla sam u veoma zelenom gradu, okružena poljima, drvećem i plažama, tako da obožavam osjećaj mira, koji priroda daje. Želim da izazovem nadu i razveselim se osjećajem smirenosti kroz svoje živopisne umjetničke radove.” To je nesumnjivo mir, koji je mnogima od nas trenutno potreban.

Stepwell © Soumyaraj Vishwakarma

Umjetnost je oduvijek bila snažan dio Soumyarajovog identiteta. Majka joj je kupila komplet za akvarel, kad je bila mala i one bi satima sjedile i slikale zajedno. Takođe se zahvaljuje svom profesoru likovne kulture, koji joj je pomogao da se više okrene kreativnom radu u daljem školovanju. „Roditelji i nastavnici su me stalno podsticali da učestvujem na likovnim konkursima. Kroz njih sam shvatila da mogu da se bavim umjetnošću kao profesijom. Tada sam odlučila da idem na umjetnički fakultet.“

Rainy Day © Soumyaraj Vishwakarma

A upravo je to i učinila 2016. godine, studirajući vizuelne umjetnosti na Fakultetu likovnih umjetnosti na Univerzitetu Maharaja Sayajirao u Barodiju i diplomirala 2020. godine, na vrhuncu pandemije.

Pročitaj

Više radova Soumyaraj možeš otkriti preko njenog portfolia na Behanceu ili je pratiti na Instagramu.

ilustracije života
Running Free © Soumyaraj Vishwakarma
ilustracije života
Picnic Date © Soumyaraj Vishwakarma

Izvor: creativeboom.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum