Trenutno čitaš
Hrskavi popečci od brokule i sira koji nestaju s tanjira brže nego što ih napraviš

Hrskavi popečci od brokule i sira koji nestaju s tanjira brže nego što ih napraviš

popečci od brokule i sira

Ako voliš recepte koji su brzi, zdravi i puni ukusa, ovi popečci od brokule i sira biće tvoj novi favorit! Savršeni kao predjelo, lagana večera ili grickalica uz film, ovi popečci spajaju zeleno povrće s neodoljivim ukusom sira i hrskavom teksturom.

A da ne zaboravimo i sos koji dolazi kao cherry on top.

Sastojci za popečke:

  • 3 šolje cvjetova brokule
  • 2 češnja bijelog luka, sitno isjeckana
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje rendane mozzarelle
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/3 šolje mlijeka
  • 2 kašike avokado ulja (ili drugog ulja pogodnog za prženje)

Za sos:

  • 3 kašike majoneze
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • Sok od 1/4 limuna
  • Prstohvat soli i svježe mljevenog bibera
@maxiskitchen

Cheesy broccoli fritters✨ For the Fritters:▪️3 Cups Broccoli Florets▪️2 Cloves Garlic, minced▪️1 Egg▪️1/2 Cup Shredded Mozzarella▪️2 Tbsp Grated Parmesan▪️1/2 Cup Flour▪️1/2 tsp Onion Powder▪️3/4 tsp Kosher Salt▪️1/4 tsp Pepper▪️1/3 Cup Milk▪️2 Tbsp Avocado Oil▪️ For the Lemon Parmesan Aioli:▪️3 Tbsp Mayonnaise▪️1 Tbsp Grated Parmesan▪️1/4 of a Lemon, juice▪️Salt & Pepper▪️ 🌱Vegan Modification: Sub in plant based cheese for mozzarella, nutritional yeast for parmesan, unsweetened oat milk for milk, and leave out the egg 1️⃣ Bring a pot of salted water to a boil and add the broccoli; blanch the broccoli in the boiling water for 2 mins then drain and let cool while you make the aioli 2️⃣ Mix together the ingredients for the lemon parmesan aioli (add a small pinch of salt and fresh ground pepper to taste) and set aside in the fridge 3️⃣ Roughly chop the broccoli into small pieces and add it to a bowl with the rest of the ingredients for the fritters EXCEPT for the avocado oil; mix to combine 4️⃣ In a large pan preheated over medium heat, add the avocado oil; working in batches, add dollops of the broccoli batter with a cookie scoop or two spoons, flatten them slightly with a spatula, and pan fry ~2 mins per side until golden brown 5️⃣ Place the fritters on a paper towel lined plate to drain excess oil, and then serve and enjoy immediately while hot and crisp with the lemon parmesan aioli ⏲20 minute total prep + cook time Recipe makes 12-14 fritters . #recipesoftiktok #easyrecipes #easyrecipe #recipeoftheday #foodtiktok #broccolirecipes

♬ Love Story – Indila – Penguin Piano

Priprema:

U velikom loncu zagrij vodu i posoli je. Dodaj brokulu i blanširaj 2 minute, zatim ocijedi i ostavi da se ohladi.

Dok se brokula hladi, napravi sos: pomiješaj sve sastojke i stavi u frižider da se ukusi povežu.

Ohlađenu brokulu grubo isjeckaj na sitnije komade. Dodaj u činiju s ostalim sastojcima za popečke (osim ulja) i dobro izmiješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu.

Zagrij ulje u većoj tavi na srednje jakoj vatri. Kašikom stavljaj smjesu u tavu i lagano pritisni da se formira oblik popečaka. Prži ih 2 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.

Pročitaj
japanski specijaliteti

Ispržene popečke stavi na tanjir obložen kuhinjskim papirom da upije višak ulja. Posluži odmah uz ohlađeni sos.

  • Gotovo za 20 minuta
  • Recept daje oko 12–14 popečaka

Bilo da tražiš način kako da povrće postane zvijezda tanjira ili jednostavno želiš nešto novo, ovi popečci od brokule i sira su pun pogodak. Lagani, ukusni i s dozom limunaste svježine – savršeni su za svako godišnje doba.

Recept za sličnu vegansku verziju sa slanutkom pročitaj ovdje.

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum