Trenutno čitaš
Hit film „Dina: Drugi dio” stiže na Max!

Hit film „Dina: Drugi dio” stiže na Max!

Dina: Drugi dio (Dune 2)

Hit film „Dina: Drugi dio” (Dune: Part Two) imaće premijeru na Max streaming platformi u utorak, 21. maja. Premijera na HBO kanalu će biti 2. juna u 20:00h.

„Dina: Drugi dio“ istražuje mitsko putovanje Paula Atreidesa dok se ujedinjuje s Chani i Fremenima na putu osvete urotnicima koji su uništili njegovu porodicu. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

U glavnim ulogama su za Oscara nominovan Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, za Oscara nominovani Josh Brolin, Austin Butler i Florence Pugh, zatim Dave Bautist, dobitnik Oscara Christopher Walken, Léa Seydoux, Souheila Yacoub, uz Stellana Skarsgårda, nominovanu za Oscara Charlotte Rampling i dobitnika Oscara Javiera Bardema.

Nastavak Dina:Drugi dio je film s najvećom zaradom u 2024., koji je zaradio 710,5 miliona dolara širom svijeta uz budžet od 190 miliona dolara, značajno nadmašujući original iz 2021. (407,5 miliona dolara), koji je osvojio šest Oscara.

Sa 92% kritičkog rejtinga i 95% gledanosti na Rotten Tomatoesu, drugi dio je dobio visoke pohvale od nekih od najboljih holivudskih filmaša, uključujući Jamesa Camerona i Stevena Spielberga. Film je dobio priznanje za svoje izvedbe, ostajući vjeran izvornom materijalu i vizualnim prikazima koji su zapanjili.

Pročitaj

Film je režirao Denis Villeneuve prema scenariju koji je napisao zajedno s Jonom Spaihtsom, temeljenom na proslavljenom romanu Franka Herberta, „Dina“. Producenti su Mary Parent, Cale Boyter, Denis Villeneuve, Tanya Lapointe i Patrick McCormick, a izvršni producenti su Joshua Grode, Jon Spaihts, Thomas Tull, Herbert W. Gains, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert i Richard P.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum