Trenutno čitaš
Čekanje je završeno: Na Netflix je stigao prvi dio treće sezone serije Bridgerton!

Čekanje je završeno: Na Netflix je stigao prvi dio treće sezone serije Bridgerton!

serija bridgerton, maj na netflixu

Netflixova hvaljena serija Bridgerton iz 19. vijeka vratila se sa četiri nove epizode svoje treće sezone, i bujnija je i primamljivija nego ikada.

Nova grupa debitanata ulazi na tržište brakova, a dok se mlade dame spremaju da zaslijepe kraljicu Charlotte (Golda Rosheuvel), distribuira se najnoviji tračerski pamflet Lady Whistledown. Nova prijateljstva koja se razvijaju cvjetaju, a procvjetale romanse unose dah svježine u seriju. Katalizator za sve ove promjene počinje metamorfozom Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

Vrativši se u London nakon ljeta provedenog na selu, Penelope je na istom mjestu na kojem smo je zadnji put vidjeli. Ipak, sve oko nje se promijenilo. Još uvijek u sukobu sa svojom bivšom najboljom prijateljicom, Eloise (Claudia Jesse), nakon njihove eksplozivne rasprave na kraju 2. sezone, i ljuta na Colina (Luke Newton) zbog omalovažavajućih primjedbi koje je dao o njoj, Pen je vuk samotnjak.

Iako se u prošlosti oslanjala na svoj rad kao Lady Whistledown, pomisao da će biti na milosti i nemilosti svoje majke povjerljive Portie (Polly Walker) ili njenih površnih i okrutnih sestara, Prudence (Bessie Carter) i Philippe (Harriet Cains), postalo je nepodnošljivo. Stoga Penelope odlučuje da joj je jedini izlaz da pronađe muža. Nažalost, zakoračiti na tržište braka treću sezonu, obučena u raskošnu, blistavu odeću sa gomilom strašnih uvojaka na glavi na glavi, to neće uspjeti.

Netflix

Dok Penleope tone u sumnji u sebe, Colin je potpuno opušten sa ženama koje se bore za njegovu pažnju. Nakon višemjesečnih putovanja po Evropi, vratio se u London noseći robustan novi izgled. Očajnički želeći da se vrati u Peninu milost, Colin joj nudi pomoć da nauči flertovati s gospodom. Međutim, vidjevši kako Penelopino samopouzdanje cvjeta dok privlači pažnju ekscentričnog, ali privlačnog lorda Deblinga (Sam Phillip), Colin počinje gledati na Penelope u novom svjetlu.

Pročitaj
nova muzika

Hemija između glavnih uloga u seriji Bridgerton je konstantno hvaljena. Ipak, postoji nešto u tome da vidimo kako se veza između Colina i Penelope pretvara iz platonske u žudnju i strast, što podiže ovo putovanje. Coughlan i Newton su oduvijek imali prekrasan odnos, ali gledanje Colina kako shvaća da želi Penelopu, što se otkriva kroz njegovu fiksaciju na njenim usnama i novootkrivenu fascinaciju svime što ona radi, stvara blistavu napetost u prvom dijelu koja prijeti da eksplodira.

Netflix

Iako je “Polin” (Penelope i Colin) čvrsto u centru pažnje, nova voditeljka serije Jess Brownell i njeni pisci serviraju neke sočne podzaplete. Uzimaju vremena da otkriju neke od slojeva likova koji su prethodno bili na rubu naracije. Francesca (Hannah Dodd zamjenjuje Ruby Stokes), šesta sestra Bridgertona koja voli klavir, takođe debituje na tržištu brakova. Iako je jednako zapanjujuća i staložena kao i njena starija sestra Daphne (Phoebe Dynevor), Francesca ima svoje jedinstvene ideje o ljubavi i partnerstvu.

Poput Pen, plavuša Cressida Cowper (Jessica Madsen) treću godinu zaredom pokušava uloviti muža. Uprkos njenom kiselom raspoloženju, publika saznaje da Cressida ima više od njenih podsmjeha i opaski takmičarske prirode. Buduća putanja njenog života zavisi od toga da dobije odgovarajuću bračnu ponudu, što nije mali podvig.

Serija Bridgerton počinje svoju treću sezonu 16. maja na Netflixu, dok će druga polovina biti premijerno prikazana 13. juna.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum