Trenutno čitaš
Harry Styles odnio glavne nagrade na dodjeli Brit Awards 2023

Harry Styles odnio glavne nagrade na dodjeli Brit Awards 2023

L'Occitane
L'Occitane

“Ova noć mi je bila zaista posebna i nikada je neću zaboraviti. Puno vam hvala na dobrodošlici kući, mnogo to cijenim, nema mjesta kao kod kuće. Tako sam ponosan što sam britanski umjetnik tamo u svijetu… tako sam ponosan što sam večeras ovdje i slavim britansku muziku”, rekao je Harry Styles nakon što je osvojio nagradu za najbolji album godine “Harry’s House”.

Britanski muzičar je rekao da je “svjestan svoje privilegije” jer je osvojio i nagradu za umjetnika godine na dodjeli BRIT nagrada i zahvalio se svojim bivšim kolegama iz grupe One Direction. “Želim da se zahvalim svojoj mami što me prijavila za X Factor, ne bih bio ovdje bez tebe. Želim da se zahvalim Niallu, Louisu, Liamu i Zaynu jer ni bez njih ja ne bih bio ovdje s vama.”

Harry Styles je otvorio dodjelu BRIT nagrada 2023. izvođenjem svog hit singla ‘As It Was’, koji je proglašen pjesmom godine. “Ovaj album i ova pjesma su mi bili najzabavniji ikada u stvaranju muzike” rekao je Harry.

Najbolja grupa godine je Wet Leg, a odnijeli su nagradu i za najboljeg novog izvođača. Ovo je tek četvrti put da je bend koji se sastoji od žena ili sa kojima se pojavljuju žene ikada osvojio ovu nagradu.

Dave J Hogan/Dave J. Hogan/Getty Images

Beyonce je osvojila nagradu za najbolju međunarodnu pjesmu godine – Break My Soul, kao i nagradu za najbolju internacionalnu umjetnicu. “Hvala vam puno što volite Break My Soul! Jedina namjera ove pjesme je bila da plešemo, pa hvala vam što ste se pridružili ovom plesu slobode i individualnosti”, poručila je Beyonce preko video poruke, zahvalivši se producentu the-Dream.

Najbolji muzički producent je David Guetta koji je istakao da snima pjesme već 22 godine. “Sjećam se svog prvog broja 1, to je bio takav blagoslov, ali imati dugovječnost je pravo čudo u onome što radimo.”

Pročitaj

David Fisher/REX/Shutterstock

Američka pop zvijezda Lizzo izvela je medley numera sa njenog prošlogodišnjeg albuma Special u fluffy roze haljini, a značajne nastupe zabilježili su i Sam Smith, Cat Burns, Stormzy i Wet Leg.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum